Topdrukte in Medjugorje

Zoals gisteren reeds gemeld zijn er momenteel uitzonderlijk veel bedevaarders in Medjugorje. De meerderheid komt uit Italië, daarnaast zijn er pelgrims uit Duitsland, Oostenrijk, Ierland, de VS, Canada, Frankrijk, Spanje, China, Zuid-Korea, Slovakije, Oekraïne, Polen, Zwitserland, Panama en Maleisië. Naast het gebedsprogramma 's avonds wachten velen ook geduldig in de rij om het Sacrament van de Verzoening te ontvangen. De parochiekerk is momenteel te klein om de bedevaarders te ontvangen. De liturgische diensten gaan dan ook door bij het buitenaltaar.

Wachtende pelgrims in de rij voor de BiechtDuizenden bedevaarders in MedjugorjeDe pelgrims tijdens de Avondliturgie

Veiligheidswaarschuwing

Door het warme voorjaar zijn er momenteel aanzienlijk meer reptielen in Medjugorje en omgeving. Gisteren werd een behoorlijk grote adder gespot (en geëlimineerd) in een naburig dorp. Toch maar even opletten wanneer u door ongebaande paden in de weilanden van Medjugorje loopt.

Een behoorlijk grote adder, gezien nabij MedjugorjeEen behoorlijk grote adder, gezien nabij Medjugorje

Muzikaal nieuws

De jongeren van muziekgroep LaetitiaDe muziekgroep Laetitia, een selectie van de Franciscaanse jongeren van Medjugorje, bracht op zondag 31 mei hun eerste concert in de Johannes Paulus II-hal in Medjugorje. De groep werd iets meer dan een jaar geleden opgericht op initiatief van leidster Monija Jarak en pastoor Marinko Šakota. De groep telt 11 leden. Op 2 juni om 19u30 geeft de groep nog een optreden, op dezelfde plaats. Naast Laetitia treden dan ook een tamboerijnorkest en een aantal gitaristen op. De Franciscaanse jongeren bestaan als sinds 1995. Hun activiteiten dragen bij tot de rijke vruchten die de wereldbekende parochie van Medjugorje voortbrengt. 

Kleintje ongedeerd na aanrijding in kinderwagen

Door een onhandig manoeuvre in de uiterst smalle doorgang bij Bijakovici reed een autocarchauffeur gisteren een kinderwagen klem tegen de huizen, tot ontsteltenis van de jonge ouders. Het ongeval vond plaats beneden bij de Verschijningsberg. De ouders konden hun kindje nog net op tijd uit de kinderwagen trekken, het kleintje bleef Godzijdank ongedeerd. De ouders kwamen er met de schrik van af, maar hielden wel een vernielde kinderwagen over aan het ongeval.

De buschauffeur dacht dat hij nog net genoeg ruimte had om een auto te kruisen. Buurtbewoners beklagen zich over het drukke verkeer en vragen een algemene enkelrichting, iets wat nu alleen nog voor de autocars geldt. Personenwagens mogen nog steeds in beide richtingen door Bijakovici rijden.

De smalle doorgang in BijakoviciKinderwagen geramd door autocarHet risicovolle tweerichtingsverkeer in Bijakovici

Stevige groei voor bezoekersaantallen Bedevaart.net

Tijdens de eerste vijf maanden van 2015 kende Bedevaart.net opnieuw een opmerkelijke stijging van het aantal bezoekers. Liefst 61.762 pagina's werden bekeken vanuit 84 landen, tegenover 52.999 pagina's in dezelfde periode vorig jaar. Dat betekent een stijging met zowat 18%. Elke dag opnieuw wordt Bedevaart.net ruim 400 maal bekeken. België en Nederland voeren vanzelfsprekend de rangschikking aan, maar bij onze frequentste bezoekers vinden we ook Canada, Indonesië en Australië. Een zeer hartelijk 'Ni hao' ook aan onze 17 Chinese bezoekers!

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish