Veel voordeel gehaald uit het seminarie voor medisch personeel 

Pater Nikica Devcic uit Zadar in KroatiëBij het einde van deze meimaand zijn er erg veel bedevaarders in Medjugorje: pelgrims uit Duitsland, Oostenrijk, de VS, Italië, Frankrijk, Ierland, Engeland, Mexico, Polen, Slovenië, Zuid-Korea, Tsjechië, Slovakije, Indonesië en... België!

Radio Mir Medjugorje had de gelegenheid te spreken met Pater Nikica Devčić uit de Franciscanerprovincie H. Jeremias in Zadar (HR). Pater Nikica nam deel aan het seminarie voor artsen en medisch personeel in Medjugorje, vermits hijzelf ook een dokter is. Hij getuigt: "Dit seminarie is erg goed meegevallen, het was heel mooi. Jammer dat er niet meer deelnemers uit Kroatië waren, we waren maar met een 15-tal landgenoten. Daaraan moet nog meer gewerkt worden, want men haalt veel voordeel uit een seminarie als dit. Het is goed voor het persoonlijk geestelijk leven en voor het moeilijke werk in de gezondheidssector, of men nu arts, apotheker, verpleegster, technisch medewerker of stagair is.

Voor mij is het altijd mooi om in Medjugorje te zijn. Hier voel ik me thuis. Hier wordt meer gebeden en God geprezen... Ik zou graag nog wat langer hier kunnen blijven, een maand of twee, maar helaas, men heeft mij nodig op de dienst", zo zei pater Nikica.

Cardiologe verlangt patiënten het hart te laten openen

Dokter Therese Gloumeau uit BarbadosMidden mei 2015 was dokter Therese Gloumeau uit het verre Barbados in Medjugorje. Ook zij woonde het medisch seminarie bij. Dokter Gloumeau werkt al meer dan 44 jaar als cardiologe. Over haar bedevaart naar Medjugorje zegde ze het volgende: "Dit is niet mijn eerste bedevaart naar Medjugorje, maar wel de eerste keer dat ik deelnam aan het seminarie voor artsen en medisch personeel. Mijn collega Rachel, ook uit Barbados, had me gesproken over dit seminarie en me uitgenodigd om er samen naartoe te komen. Dat vond ik wel een goed idee. In 2003 kwam ik voor het eerst naar Medjugorje. Ik wilde eigenlijk al vroeger komen, maar dat ging eenvoudigweg niet. Blijkbaar vond de Gospa de tijd nu rijp dat ik nog eens terugkwam.

Ik breng veel tijd door met patiënten die ik onderzoek, maar ik slaag er zelden in om ze hun hart te laten openen. Blijkbaar hebben de mensen problemen en ook daarvoor is een seminarie als dit nuttig. Het geeft me een inzicht over de manier waarop ik helpen kan en hoe ik hen kan spreken over de innerlijke vrede en hun persoonlijke band met God", aldus dokter Gloumeau.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish