De Rozenkrans als revalidatieoefening

Enkele bedevaarders bij het kaarsjesaltaar naast de kerkDr. Massimo del Bene, een chirurg uit Milaan, kwam recent naar Medjugorje. Vijf jaar geleden voerde hij voor de eerste keer een handtransplantatie uit bij een vrouw van vijftig jaar. De echtgenote van dr. del Bene is enkele jaren geleden voor het eerst naar Medjugorje gekomen en vanaf de eerstvolgende bedevaart kwamen ze al samen naar hier. De arts zei dat zijn geloof een belangrijke hulp is bij het uitoefenen van zijn beroep. Hij vertelde dat hij voor de bewuste operatie eerst naar Medjugorje is gekomen om Onze-Lieve-Vrouw om bescherming en voorspraak te vragen.

"Ik kwam naar Medjugorje voor die operatie omdat het een complexe en veeleisende ingreep was. Tien dagen na die operatie, dat was in 2010, ben ik opnieuw naar Medjugorje gegaan, maar deze keer om Onze-Lieve-Vrouw te bedanken, want alles verliep wonderwel. Ik bracht een rozenkrans mee voor mijn patiënte, want zij begon op dat moment aan de revalidatie en de beste vingeroefening is het bidden van de rozenkrans. We komen nu elke zes maanden naar hier om kracht en herbronning te vinden voor onszelf omdat het werk dat we doen zo veeleisend is. Ik blijf steeds terugkomen naar hier want alleen hier vind ik zo een kracht en geestelijke vernieuwing", besloot dokter del Bene.

Kroatisch geleerd dankzij Radio Mir

Manuel Renato uit TurijnDe afgelopen dagen zijn heel wat bedevaarders naar Medjugorje gekomen en één van de grootste groepen kwam uit Italië. Het was een bijzonder voorrecht om Manuel Renato, een 34-jarige jongeman uit Turijn, te mogen verwelkomen in ons radiostation. Hij is al vele jaren luisteraar en fan van Radio Mir Medjugorje. Manuel begeleidt zelf ook bedevaartgroepen naar Medjugorje. Hij heeft de afgelopen jaren Kroatisch geleerd, helemaal uit zichzelf. Hij vertelde dat zijn vrouw zich totaal bekeerd heeft in Medjugorje en dat hijzelf hier de zin van het leven en de betekenis van het kruis geleerd heeft.

"Ik kom al naar Medjugorje sinds 1990. Beetje bij beetje heeft de Gospa mij voor zich gewonnen. Toen ik negen jaar was, hoorde ik voor het eerst over Medjugorje spreken. Een collega van mijn mama was naar hier gekomen en sprak ons daarover. In het begin wilde ik het niet geloven, maar mettertijd begon ik de waarheid te ontdekken. Die waarheid heeft mijn hele verdere leven beïnvloed. De Gospa heeft mij geholpen in mijn geestelijke groei. Ik begon de boodschappen van de Gospa na te leven.

Het belangrijkste is dat we luisteren naar de woorden van Onze-Lieve-Vrouw en onszelf bekeren. Daarom moeten we vrede vinden en die vrede mee naar huis nemen. Dat probeer ik elke pelgrim die met mij naar Medjugorje komt, bij te brengen. Ik kom twee keer per jaar naar Medjugorje en leerde Kroatisch dankzij Radio Mir." Manuel werkt ook samen met het Informatiecentrum, want al sinds 2004 verzorgt hij mee de Italiaanse vertalingen op de officiële website van de parochie.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish