Jongenskamp van 'Totus Tuus' in Medjugorje

De jongeren van 'Totus Tuus' in MedjugorjeDe 'Totus Tuus' gebedsgemeenschap organiseerde van 24 tot 26 april haar eerste jongenskamp in Medjugorje. De gemeenschap is actief in de Franciscanerkerk St. Petrus en Paulus in Mostar. Damir Musa vertelde dat de gemeenschap eerder al twee kampen voor meisjes organiseerde die erg succesvol waren. "We kregen positieve reacties en verzoeken om ook voor jongens een kamp te organiseren. En dus besloten we hier in Bosnië-Herzegovina een eerste kamp voor jongens te houden. Onze keuze viel op Medjugorje.

Onze gemeenschap is actief in Duitsland en Kroatië, net als hier in Mostar. Er worden regelmatig kampen georganiseerd voor kinderen tussen 9 en 14 jaar. Ons voornaamste doel is hen dichter te brengen bij de waarden die er echt toe doen in het leven: de morele en spirituele noden van de mens, vriendschap, vrede, eerlijkheid, goedheid en naastenliefde, wederzijds respect, samen tijd doorbrengen en bidden", zei Damir Musa.

Totus Tuus is nauw verbonden met Medjugorje. Een jong paar uit Duitsland ging op vakantie in Kroatië en kwam even langs Medjugorje. Ze beleefden er hun bekering en vanaf hun terugkeer naar huis begonnen ze samen te bidden en de boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw na te volgen. Al gauw voegden zich nog meer gelovigen bij hen en gingen ze samen een kleine gebedsgroep vormen. In 1994 organiseerden ze een bedevaart naar Medjugorje voor jongeren. Het was het begin van nog veel meer gebedsgroepen die in verschillende steden opgericht werden. Zo ontstond 'Totus Tuus' ('Geheel de uwe'). Hier enkele foto's van het jongenskamp.

"Zaadje van de priesterroeping geplant door Onze-Lieve-Vrouw"

Een groepje bedevaarders in deze tijd na PasenDe tijd na Pasen brengt altijd veel pelgrims naar Medjugorje en de medewerkers van Radio Mir konden enkele interessante sprekers interviewen. E.H. John Fletcher is lid van de gemeenschap 'Friends of the Cross' ('Vrienden van het Kruis') uit Canada. Hij is al 14 jaar priester en dit is zijn elfde of twaalfde bedevaart naar Medjugorje. 20 jaar geleden kwam hij voor de eerste keer naar hier, na het lezen van het boek 'Thunder of Justice'.

Priester John Fletcher: "De Amerikaanse auteur Ted Flynn schreef een boek waarin een volledig hoofdstuk gewijd was aan Medjugorje. Een jaar later kreeg ik de kans om naar hier te komen. Mijn komst volgde op een eerdere bekering. Een aantal belangrijke zaken gebeurden als gevolg van mijn tijd in Medjugorje. Nadat ik vertrokken was uit Medjugorje voelde ik een sterk verlangen om de Heer te dienen met heel mijn leven. Het is niet dat ik noodzakelijkerwijs priester wilde worden, maar het verlangen begon wel meer en meer in me te groeien. Ik geloof dat Onze-Lieve-Vrouw tijdens mijn eerste bedevaart het zaadje van de priesterroeping in mijn hart geplant heeft, want enkele maanden later trad ik het seminarie binnen.

Plaatsen als Medjugorje zijn plaatsen van buitengewone genade, waar iedereen kan komen en waar levens veranderd worden. Op deze manier wordt het mogelijk om de samenleving te veranderen." 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish