Een Aartsbisschop uit Peru in Medjugorje

Mgr. Pineiro Garcia-Calderon (met kruis) met enkele priesters en medepelgrims uit PeruMgr. Salvador Piñeiro García Calderón, een Aartsbisschop uit Peru was deze maand in Medjugorje. Het was zijn tweede bezoek aan Medjugorje na een eerdere bedevaart in juni 2003. In een interview op Radio Mir vertelde de 66-jarige primaat: "Ik luister al lang naar de Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw over bekering en aanbidding, maar het is niet eenvoudig om naar hier te komen omdat het zo ver weg is. Nu enkele pelgrims de kans hadden om naar hier te komen, ging ik met hen mee.

In Lima hebben we een centrum dat 'Koningin van de Vrede' heet. De mensen komen er heen om de Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw te verspreiden en ons meer en meer vertrouwd te maken met Medjugorje. Tijdens mijn verblijf hier heb ik veel biecht gehoord. Het is een grote troost voor de priesters om zoveel gelovigen te zien komen met pijn en verdriet en gelukkig te zien vertrekken naar huis. Dat is de vrucht en het wonder van deze plaats."

Waterpolospeler toont teamgenoten dat in Medjugorje iets bijzonders gebeurt

Waterpolospeler Alex Giorgetti uit ItaliëAlex Giorgetti is in thuisland Italië een zeer bekend waterpolospeler. Hij kwam naar Medjugorje samen met zijn teamgenoten van de nationale waterpoloploeg. Aan Radio Mir vertelde hij dat het één van zijn grootste verlangens was om z'n medespelers naar Medjugorje te brengen zodat ze hier de vrede en deemoed zouden ervaren zoals die alleen in Medjugorje gevonden wordt.

"Ik kwam voor de eerste keer naar Medjugorje in 2011, net nadat we Wereldkampioen geworden waren. Ik wilde de Koningin van de Vrede daarvoor komen bedanken. Nu ben ik hier met het ganse team. Ik weet nu dat ik elke dag moet bidden om een beter mens te worden en een voorbeeld in het waterpolo voor andere, jongere spelers. Na mijn bezoek aan Medjugorje begon ik meer te bidden.

In het begin dachten mijn vrienden dat ik gek was toen ik hen vertelde over Medjugorje en dat ik daarin toch niet kon geloven. Maar toen ze zagen dat ik hen uit heel mijn hart verteld had en mijn leven begon te veranderen, kwamen ze tot het besef dat hier werkelijk iets bijzonders gebeurt. Wij proberen met onze ploeg nu een 6-jarig meisje te helpen dat moet geopereerd worden in de Verenigde Staten. Er zijn veel mensen bij dit project betrokken en ik beloofde haar naar hier te komen en speciaal voor haar te bidden. Ik ben blij dat ik iemand in zo'n moeilijke situatie kan helpen, iemand die echt hulp nodig heeft.

De toekomst zal uitwijzen wat God van mij en mijn leven verlangt. Voor ik naar hier kwam, vond ik het bijzonder moeilijk om een nederlaag te accepteren, maar nu weet ik dat we kunnen leren uit dergelijke ervaringen."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish