Grote aantallen bedevaarders uit Kroatië en Bosnië-Herzegovina

De pelgrims uit Vukovar in KroatiëDe afgelopen dagen waren er grote aantallen bedevaarders uit Kroatië en Bosnië-Herzegovina in Medjugorje. Op 21 en 22 maart was een bijzonder grote bedevaartgroep uit de St.-Filippus en St.-Jacobusparochie in Vukovar te gast in Medjugorje. De groep telde veel ouders van aanstaande Vormelingen en Communicantjes.

"Deze bedevaart is voor de ouders een voorbereiding op het ontvangen van de Sacramenten door hun kinderen. Ook dit jaar kwamen we naar hier met twee autobussen. Meteen na aankomst zijn we de Koningin van de Vrede voor de kerk in Medjugorje gaan groeten. Daarna gingen we naar de Kruisberg en baden er de kruisweg. Tijdens het bidden werden we vergezeld door pelgrims uit gans Slavonië.

Na de Kruisberg gingen we naar Cenacolo waar de jongemannen uit deze gemeenschap voor ons getuigden over hun leven. Dat was erg interessant om te horen en heel leerrijk voor de ouders. Op de tweede dag beklommen we de Verschijningsberg en daarna vierden we gezamenlijk de h. Eucharistie", zo zei Pastoor pater Ivica Jagodić.

"Voor de eerste keer hier als priester"

Pater Charli Nakouz uit Libanon (rechts)Pater Charli Nakouz komt uit Libanon. Hij bezocht in 1997 Medjugorje voor de eerste maal. Sinds 2001 begeleidt hij driemaal per jaar een groep bedevaarders naar Medjugorje. Pater Charli: "Reeds lang geleden heb ik Pater Slavko ontmoet, samen met zieners Ivan en Marija. Ik zei toen tegen hen om voor mij te bidden opdat ik mijn weg zou vinden. Hun antwoorden waren steeds hetzelfde: ze zeiden me dat ik moest bidden tot de Koningin van de Vrede, dat Zij in mijn leven zou komen. Nu ben ik 18 jaar na mijn eerste bezoek, voor de eerste keer hier als priester. Dat is een grote zegen voor me. Ik ben erg gelukkig dat ik aan het seminarie voor leiders van bedevaartgroepen kon deelnemen, dat was een mooie ervaring voor mij.

Ik probeer met alles wat ik gehoord, ervaren en bemediteerd heb om de andere bedevaartleiders te helpen om pelgrims naar hier te begeleiden, zodat we allemaal de liefde van God en van de Gospa kunnen leren kennen. Zoals pater Marinko zei, we zijn hier allemaal om van de liefde van God te getuigen in onze omgeving. We moeten niet zoveel over Medjugorje vertellen, maar des te meer trachten ernaar te leven. Dat is wat we in Libanon dan ook proberen", zei pater Charli.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish