Het beeld van de Koningin van de Vrede op de VerschijningsbergPaul Wallace uit Ierland vertelde op Radio Mir Medjugorje over de Ierse 'Nationale Raad van Medjugorje'. Paul zei dat de Ieren bij de allereerste pelgrims horen die naar Medjugorje kwamen: "Toen wij in 1981 hoorden dat de Gospa verscheen achter het ijzeren gordijn in Medjugorje waren we allemaal erg nieuwsgierig. Ik ken persoonlijk twee dames die al sedert 1981 naar Medjugorje komen. In die beginjaren kwamen de meeste mensen individueel of in kleine bedevaartgroepjes. Bij hun thuiskomst brachten ze informatie mee over wat er gaande was, maar dat was vaak foute info.

De pelgrims die hun bedevaarten heel ernstig namen, nodigden Pater Slavko zaliger uit in Ierland. De 'Nationale Raad van Medjugorje' werd gevormd naar aanleiding van dit bezoek. De raad is heel actief in alles wat Medjugorje aanbelangt. We hebben 32 provincies in Ierland en uit elke provincie zetelt iemand in de raad. Elke twee maanden komen we samen en ontvangen dan het rapport van onze vertegenwoordigers.

Toen de raad werd opgericht, was één van de eerste doelen het verspreiden van de Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw in Ierland en dat doen we nu reeds al die tijd. Ieder die dat wenst kan de Boodschappen ontvangen. Een vrucht van dat werk is onze jaarlijkse bezinning in de eerste week van november. Eén van de priesters uit Medjugorje komt dan naar ons.

Elk jaar organiseren we in februari een halve dag van gebed voor de intenties van Onze-Lieve-Vrouw, voor de verwezenlijking van haar plannen. We trachten ook informatie te bezorgen aan de leiders van gebedsgroepen en bedevaartorganisatoren. We ondersteunen de gebedsgroepen in Ierland en die één van de mooiste vruchten van Medjugorje zijn. In het begin gaven we ook nog het 'Herald magazine' uit en boeken met de Boodschappen van de Koningin van de Vrede. Heel wat priesters vonden hier in Medjugorje hun roeping", aldus Paul Wallace.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish