Jongeren van Medjugorje bidden de Rozenkrans

Elke avond bidden de jongeren de Rozenkrans op de VerschijingsbergDe jongeren van de St.-Jacobusparochie in Medjugorje hebben besloten deze Vasten op een mooiere manier te beleven. Elke avond in de Vastentijd gaan ze om 20.00 uur de Rozenkrans bidden op de Verschijningsberg. Op vrijdag maken ze een uitzondering en volgende parochie in het bidden van de kruisweg op de Kruisberg. Op zondag wordt de Rozenkrans om 14.00 uur gebeden op de Verschijningsberg, eveneens samen met de parochie.

"Na een gesprek met onze parochiepriesters hebben we besloten om elke avond om 20.00 uur de Verschijningsberg te beklimmen. Ieder van ons heeft zijn verlangens en gebedsintenties. Aan het begin van ons gebed bidden we speciaal voor onze priesters en zusters en voor al wat we meedragen in ons hart. Jezus en Gospa weten wat het beste is voor ons! We nodigen jullie uit ons te vergezellen zodat we samen deze Vasten kunnen doorbrengen in gebed en ons beter kunnen voorbereiden op Pasen", zeggen de jongeren van Medjugorje.

De kruisweg tijdens de Vasten

Elke vrijdag om 14.00 uur wordt de kruisweg op de Kruisberg gebedenTijdens de Vasten besteedt de parochie van Medjugorje bijzondere aandacht aan het bemediteren van het lijden van Christus. Dat gebeurt in het bijzonder tijdens het bidden van de kruisweg, elke vrijdag om 14.00 uur op de Kruisberg en in de parochiekerk van Medjugorje na de Avondmis op vrijdag. In de kerkjes van Šurmanci, Vionica en Miletina wordt de kruisweg om 16.00 uur gebeden.

Sinds 1981 vergezellen talloze bedevaarders de parochianen bij het bidden van de kruisweg. Wanneer men als pelgrim de Kruisberg beklimt, kan men Jezus persoonlijk ontmoeten in het gebed en zijn Liefde ontdekken. De kruiswegstaties werden oorspronkelijk gemarkeerd door eenvoudige houten kruisen. In 1988 plaatste men bronzen bas-reliëfs van de Italiaanse kunstenaar Carmen Puzzolo waarbij Onze-Lieve-Vrouw op elke statie voorkomt.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish