Weldra vindt een nieuwe bedevaart voor personen met een beperking plaatsDe vierde internationale bedevaart voor personen met een beperking zal plaatsvinden van 11 tot 14 juni 2015 in Medjugorje. De bedevaarders zullen opnieuw kunnen overnachten bij de parochianen van Medjugorje. De vorige bedevaart ging door in oktober 2014 met als thema: "In de school van Onze-Lieve-Vrouw". Meer dan 1350 mensen namen eraan deel. De bedevaart is een organisatie van de vereniging "Susret" uit Citluk, in samenwerking met de parochie van Medjugorje en het weeshuis "Moeders Dorp". Ondanks het grote aantal deelnemers kon iedereen gratis verblijven bij de gezinnen of in de hotels van Medjugorje. 85 gezinnen uit Medjugorje openden hun hart en huis voor deze goede daad van liefde.

De deelnemers getuigden van hun vele goede ervaringen, zo ook Vilma Lazaneo van het eiland Brac in Kroatië: "Het programma voor deze dagen kon ons allemaal bekoren, zowel de mensen met een beperking als hun ouders als wij, vrijwilligers. De Heilige Mis, de Aanbidding 's avonds, het gebed op de Verschijningsberg, het persoonlijk gebed, enz... Ieder kon er iets moois in vinden. Het was prachtig te zien hoe iedereen de handen ten hemel hief tijdens het bidden en aanbidden in het weeshuis 'Moeders Dorp'. De gezichten van de pelgrims straalden en we zagen ook tranen van berouw bij de ouders en vrijwilligers tijdens de biecht.

Ik was een beetje beschaamd over mezelf toen ik zag hoeveel liefde deze gehandicapten uitstraalden, niet alleen naar hun dierbaren maar tegenover iedereen in de omgeving. Er viel niets te merken van lijden, pijn of boosheid, er was enkel plaats voor de liefde voor God en de Gospa. Het was een school van liefde, een school van gebed, aanvaarding, gemeenschap vormen en vreugde in het dienen. We keerden met veel indrukken en verhalen terug naar huis. Onze getuigenissen vol vreugde en liefde verspreidden zich snel over de steden. Het leek wel alsof we allen apostelen van de Koningin van de Vrede van Medjugorje geworden waren."

 "We kregen meer dan we gaven"

Pastoor Marinko met Vicka tijdens de bedevaart in 2014Tijdens een interview op Radio Mir sprak Pastoor Marinko Šakota op zijn beurt over deze bedevaart. De bedevaart werd deze keer al lang op voorhand aangekondigd opdat de parochianen er tijdig rekening mee kunnen houden. Pastoor Marinko: "Vorig jaar vond deze bedevaart plaats in oktober, het jaar daarvoor in september. We zoeken naar de best mogelijke tijd waarop de parochianen de deelnemers kunnen herbergen. De mensen willen naar hier komen want deze ervaring is echt heel bijzonder voor hen. Maar ook voor ons is het speciaal want we krijgen zoveel liefde terug. Iemand zei me: 'Wij kregen meer dan we gaven.'

Het is goed dat wij zelf eens iets kunnen geven, want wij krijgen zoveel als parochie. Ik ben echt gelukkig dat we deze bedevaart kunnen houden in onze parochie", zei Pastoor Marinko. Hij voegde er nog aan toe dat alle parochianen die hun huis willen openstellen, zich kunnen laten registreren op de pastorij. Het initiatief voor deze bedevaart kwam van Zuster Rastislava Ralbovsky die al eerder op bedevaart naar Medjugorje kwam met een groep uit Djakovo in Kroatië. Sedert 1997 is zij gids voor bedevaartgroepen naar Medjugorje.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish