Medjugorje bij de twee mooiste plaatsen om nieuwjaar te vieren

Nieuwjaar 2015 in MedjugorjeOnder de vele aanwezigen op oudejaarsavond konden de reporters van Radio Mir Medjugorje spreken met twee Kroatische vrienden: Ivan Juretić uit Rijeka en Dražen Kraljić uit Omišalj, een klein plaatsje op het eiland Krk. Voor Ivan was het zijn derde oudejaarsavond in Medjugorje. Al 23 jaar organiseert hij bedevaarten uit Kroatië naar Maria-oorden in Italië, Slovenië en Oostenrijk.

Over Medjugorje in deze bijzondere tijd van het jaar zei hij het volgende: "Ik denk dat de viering van nieuwjaar op twee plaatsen ter wereld het allermooiste is: in Rome en in Medjugorje. Ik kom erg graag privé naar Medjugorje, zonder een groep of andere mensen, om geestelijk gesterkt te worden. Ik ontvang veel genaden hier."

Voor Drazen is het zijn vierde Medjugorjebedevaart, maar de eerste keer dat hij hier oudejaarsavond komt doorbrengen. "Ik denk dat de wereld van vandaag ons allerhande wereldse zaken te bieden heeft, maar niets dat ons kan vervullen. Het is daarom dat zoveel jongeren naar hier komen en hier een geestelijke schat ontdekken die hen vervulling schenkt.", zei Drazen.

"Een bron van vele genaden" 

E.H. Yozefu Balikuddembe Ssemakula uit OegandaPriester Yozefu Balikuddembe Ssemakula is afkomstig uit Oeganda maar werkt in de Verenigde Staten. Hij is al 21 jaar priester en kwam voor de derde maal naar Medjugorje. De eerste twee keren was hij in het gezelschap van andere pelgrims, maar hij voelde de behoefte om ook eens individueel naar Medjugorje te komen en persoonlijk te kunnen bidden.

Medjugorje geeft hem altijd kracht, zo vertelt hij: "Toen ik hier voor het eerst kwam, was dat met een persoonlijk missie om te bidden voor de genezing van de gezinnen. Tijdens mijn verblijf heeft iemand me gezegd dat Onze-Lieve-Vrouw mijn missie vermeld heeft in één van haar Boodschappen. Ik was verrast, ik wist het niet. Men zei me dat Onze-Lieve-Vrouw hierover gesproken heeft in haar Boodschap van 25 maart 1997 (*).

Nadat ik deze Boodschap gelezen had, realiseerde ik me dat er een belangrijk verband bestaat tussen mijn missie en Onze-Lieve-Vrouw van Medjugorje. Ik reis over de hele wereld en mijn missie is de genezing van de gezinnen. Ik leer mensen hoe ze moeten bidden en ik leg hen uit dat alle wonden die wij opgelopen hebben ons gedrag beïnvloeden.

Ik kan zeggen dat Medjugorje een plaats is waarnaar iedereen wilt terugkeren. Men voelt zich werkelijk gegrepen door iets waardoor men alsmaar wilt terugkomen naar hier. Ik voel inderdaad dat deze plaats echt bijzonder is en een bron van vele genaden."

(*) Boodschap van Onze-Lieve-Vrouw op 25 maart 1997:
"Lieve kinderen, vandaag nodig Ik jullie nadrukkelijk uit het kruis in je handen te nemen en de wonden van Jezus te beschouwen. Lieve kinderen, smeek Jezus, dat Hij de wonden geneest, die jullie tijdens je leven door je eigen zonden en die van je ouders hebben gekregen. Alleen zo, lieve kinderen, zullen jullie begrijpen dat de wereld de genezing van het geloof in God, de Schepper, nodig heeft. Door het lijden en de dood van Jezus aan het Kruis zul je begrijpen, dat ook jullie alleen door het gebed echte apostelen van het geloof kunnen worden, als jullie in eenvoud en biddend het geloof beleven, dat een geschenk van God is. Dank dat jullie aan mijn oproep gehoor hebben gegeven."

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish