We laten u graag even meegenieten van enkele bijzondere gebeurtenissen tijdens deze Advent in Medjugorje.

Rozenkransgebed op de Verschijningsberg

We bevinden ons in de noveen voor Kerstmis. In deze periode wordt de wekelijkse Kruisweg op de Kruisberg met de parochie vervangen door het bidden van de Rozenkrans op de Podbrdo. Dat gebeurde gisteren, vrijdag 19 december, onder een prachtige staalblauwe hemel. 

Kerstdecor is afgewerkt

Het Kerstdecor, hier nog in opbouwHet decor voor de jaarlijkse opvoering van het Kersttafereel is klaar. De jongeren van Cenacolo hebben weer een mooie enscenering voorbereid met een schuur, een stal en boerderijdieren. Amateuracteurs zullen de inwoners van Bethlehem uitbeelden, evenals de wijzen uit het Oosten, de herders en natuurlijk, de Heilige Familie!

De evocatie van het Kerstverhaal zal opgevoerd worden op Kerstavond, op 28 december na het avondprogramma en op oudejaarsavond na de Avondmis.

Muziek in de Johannes-Paulus II-hal

Op vrijdag 12 december werd in de vroegere "Gele hal" een wetenschappelijk symposium georganiseerd over Pater Stanko Vasilj, bij ons vooral gekend als componist van de hymne van Medjugorje. Pater Stanko is twintig jaar geleden gestorven.

Dr. Robert Jolic, auteur van een boek over Pater Stanko Vasilj, sprak over de verdiensten en de werken van Pater Stanko. De avond werd afgewisseld met muziek van Monija Jarak, van het parochiekoor van Mejugorje o.l.v. zuster Irena Azinovic, en van het tamboerijnorkest uit Surmanci met professor Davor Markota als dirigent.

De muzikale omlijsting tijdens het symposium over Pater Stanko VasiljTraditionele Kroatische liederen en dansTraditionele Kroatische liederen en dans

Traditionele Kroatische liederen en dansTraditionele Kroatische liederen en dansTraditionele Kroatische liederen en dans

Tot slot geven we nog mee dat de Franciscaanse jongeren van Medjugorje met de verkoop van Adventskaarsen en wenskaartjes geld hebben ingezameld voor de hulpbehoevenden in de parochie.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish