Vlaanderen verliest met Paul Grauls een groot MedjugorjevriendMet veel ontroering melden we u het overlijden van Paul Grauls, één van Vlaanderens grootste Medjugorjevrienden. De Medjugorjebedevaarten uit Belgisch Limburg verliezen een groot en belangrijk 'monument'. Daarnaast organiseerde Paul ook tal van overige bedevaarten en reizen. We gedenken hem blij en dankbaar voor al hetgeen hij voor de bedevaarders gedaan heeft.

Ook in Herzegovina gaan ze Paul missen. Alle deuren gingen voor hem open, iedereen kende hem. Medjugorje was zonder overdrijven zijn tweede thuis. Meer dan duizend (jawel!) reizen naar ginds, het overgrote deel met volgeladen vrachtwagens met hulpgoederen, ook tijdens de oorlog, dwars door de frontlinies heen. Zijn rotsvaste geloof en vertrouwen in de bescherming door Onze-Lieve-Vrouw en Onze-Lieve-Heer werden nooit beschaamd.

En hij bleef daarvan getuigen. Tot op zijn laatste bedevaarten deze zomer nog. Iedereen die het horen wilde, bekenden of onbekenden, kreeg de boodschap van de liefde van Onze-Lieve-Heer en van Gospa te horen van deze man die toen al terminaal ziek was.

We kunnen niet anders dan ook blij zijn voor hem omdat we weten dat hij nu de meest volkomen vreugde geniet. Maar hij zal ook ontzettend gemist worden, niet in het minst in de gebedsgroep in Oud Winterslag (B) en in al zijn initiatieven en bedevaarten. Zijn passioneel enthousiasme voor Medjugorje en voor alles wat met Kerk en geloof te maken heeft, is moeilijk te evenaren. Zijn inzet om "zijn" bedevaarten -of het nu naar Medjugorje of naar Italië of naar Lourdes of naar Fatima was- zo kwalitatief mogelijk te maken, zeker ook op geestelijk vlak, was uniek.

Het overlijdensbericht van Paul GraulsMaar vooral zijn warme persoonlijkheid, die door en door doordrenkt was van zijn geloof in de liefde, in vergeving, in hoop, zal gemist worden.

Paul Grauls is 72 jaar geworden. De uitvaartliturgie vindt plaats op donderdag 18 december om 10u30 in de Sint-Albertuskerk te Zwartberg, Kerkplein 2, 3600 Genk.

Bedevaart.net biedt de familie, vrienden, kennissen en pelgrims van Paul haar christelijke en innige deelneming aan. Paul, spreek nu voor ons ten beste in de volheid van Hemelse Glorie, bij Jezus en Zijn, uw en onze geliefde Gospa.

U kan hier het rouwregister voor Paul lezen en/of tekenen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish