Het weeshuis Majcino Selo, Mother's Village of het Dorp van de Moeder ligt aan het einde van de straat "Kralja Tomislava". Vrt Sveti Franje of de Tuin van St.-Franciscus is een parkje naast het weeshuis.

Dorp van de Moeder - Majcino Selo - Mother's Village

Beeld van Pater SlavkoHet Dorp van de Moeder werd officieel opgericht door wijlen Pater Slavko op 8 september 1996, hoewel de werking reeds startte in 1993. Oorspronkelijk was het een weeshuis dat zorgde voor de opvang van weeskinderen uit de twee Balkanoorlogen van de jaren negentig. Tegenwoordig fungeert het enerzijds als kindertuin (kleuterschool) en anderzijds als opvang voor kinderen en jongeren uit Bosnië-Herzegovina wanneer de ouders niet voor hen kunnen zorgen. Het huis word 'gerund' door Franciscaanse broeders en zusters uit Hercegovina. Zij zorgen voor een gezinsvervangende opvang waar geleefd wordt naar het Evangelie in een sfeer van liefde en vrede.

Het dorp bestaat uit verschillende huizen waar telkens maximaal acht kinderen wonen, begeleid door twee opvoedkundigen. Momenteel verblijven er zo'n 50 kinderen in zeven huizen. Centraal in het weeshuis staat een prachtig beeld van Pater Slavko zaliger. 

Tuin van St.-FranciscusHet park "Vrt Sv. Franje" - De "Tuin van Sint-Franciscus"

De Tuin van Sint-Franciscus is een bosrijk parkje naast het weeshuis. Wat eens een vuilnisbelt was, werd op initiatief van Pater Slavko omgevormd tot een mooi natuurgebied waar de pelgrim naar de geest van St.-Franciscus de natuur kan herontdekken. Het is een plaats van uitzonderlijke stilte en rust die uitnodigt tot inkeer. Er is ook een speeltuin voor de kleintjes.

Terras in de St.-FranciscustuinKleuterschool "Sv. Mala Terezija, djecji vrtic"

De kleuterschool is genaamd "H. Theresia, de kleine bloem" en zorgt 9 uur per dag voor de opvang en opvoeding van 160 kinderen, zowel uit het weeshuis als uit de rest van Medjugorje.

Het atelier "Kraljica Katarina"

In de werkplaats "Koningin Catharina" maken kinderen en vrijwilligers decoraties en beeldjes onder deskundige begeleiding van professioneel opgeleid personeel. Deze zelfgemaakte voorwerpen worden te koop aangeboden in de plaatselijke kunstgalerij. Dit artistiek werk geeft de kinderen de kans om de wereld mooier te maken met hun creaties en tegelijk een beter zelfbeeld op te bouwen.

Plattegrond weeshuis


Plattegrond van het Dorp van de Moeder 

 

Plattegrond van Mother's Village, het weeshuis Dorp van de Moeder

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish