De vrouwen van het Huis van moeder Crispina verenigd in gebedHet is minder bekend dat er in het weeshuis "Moeders Dorp" in Medjugorje ook een afdeling is voor volwassen vrouwen.  Onder de benaming "Het huis van moeder Crispina" worden er vrouwen opgevangen en gesteund in hun strijd voor het ongeboren leven.  In praktijk gaat het vaak om alleenstaande moeders, maar ook om vrouwen of jongvolwassenen in situaties van geweldpleging.  Op dit moment verblijven er 15 vrouwen en 20 kinderen.

Naast opvang kunnen ze ook specifieke hulp krijgen van een pedagoog, psycholoog of psychiater, ergotherapie en een gebedsprogramma volgen bij wijze van inleiding in het gebedsleven.  De ervaring van de gemeenschap leert dat, na een aanvankelijk wantrouwen, dankzij het klimaat van aanvaarding, vertrouwen en wederzijdse steun, de vrouwen zich meestal geleidelijk aan openstellen en beginnen te veranderen.  Hierna volgt het aangrijpend getuigenis van één van de vrouwen die daar werd opgevangen.

Roswita in MedjugorjeMijn naam is Roswita.  Ik ben 21 jaar en ongehuwde moeder.  Ik leef in deze gemeenschap sinds anderhalf jaar.  Ik ben afkomstig van een heel arme, traditionele familie uit Bosnië.  Deze manier van leven bracht mij op de slechte weg. Mijn verhaal is het bewijs dat elk kwaad, elk lijden niets is tegenover de liefde van God.  Deze liefde is sterker dan de wanhoop en het zinloze dat men soms in het leven ervaart.  Gods liefde is de liefde die ons omhult en brengt naar het licht.

Reeds op zestienjarige leeftijd maakte ik plannen om te vertrekken naar de verre onbekende wereld.  Op die manier wilde ik mijn levenswijze verbeteren omdat er thuis enkel armoede en miserie was. Vanaf dan ging het voor mezelf dan enkel nog om materialisme.  Dit werd een absurde manier van leven.  Materialisme leidde mijn leven en beheerste me beetje bij beetje meer en meer.  Ik begon ook te liegen en te stelen, komedie te spelen en zo ging het van kwaad naar erger.  Zonder nog enig geloof in God werd mijn jeugd vernietigd.  Dag na dag ging voorbij zonder me echt te realiseren hoe ik werkelijk leefde.

Uiteindelijk kwam er toch een sprankeltje licht in dit donkere bestaan.  Dit beetje licht heeft echter niet lang mogen duren om de droefheid van mijn ziel op te lichten.  Ik werkte toen in een restaurant aan de kust en leerde er een jongeman kennen waar ik onmiddellijk verliefd op werd.  Hij was het licht dat toen in mijn leven binnenkwam.  Maar hoezeer ik hem ook liefhad het kon de duisternis in mijn leven niet verwijderen.  Ik was niet de eerlijke persoon voor wie ik mij uitgaf en uiteindelijk zag deze jonge man de relatie met mij niet meer zitten en ging ik weg.

Van de man waarvan ik zoveel hield verwachtte ik een kind maar hij weigerde een kind van een moeder die stal en loog.  Dus verliet ik hem met een oneindig groot verdriet in mijn hart.  Ik ging zwanger naar mijn ouders terug maar arm als ze waren stuurden zij mij terug de straat op.  Voor mijn vader hoefde dit kind niet geboren te worden.  Ik verliet het huis en weende bitter.  Maar onze God is de barmhartigste en onze redder en Hij was mij toen al nabij.  Met Zijn hulp geraakte ik in dit huis in Medugorje terwijl ik ondertussen zeven maand zwanger was.  De deur die hier in dit huis voor mij werd opengesteld was een deur van liefde.

In dit huis vond ik mijn echte familie.  Ik vond er een onmetelijke vriendschap.  Het is buitengewoon hoe zij zich volledig geven met hun hart maar het belangrijkste was dat ik ook mijn God terugvond die me eigenlijk nooit verlaten had.  Zijn liefde nam al mijn zonden weg.  Kon iedereen in de wereld dit maar zien en horen.  Ik zou hiermee willen getuigen over de God die mijn leven redde.  Het zoontje van Roswita en haar manIk zou willen dat iedereen de goedheid en de nabijheid van God zou kunnen ervaren. Zijn liefde doet grote dingen, is oneindig en houdt nooit op.  Ik sta nu klaar, na bijna twee jaar, om dit huis te verlaten.  Het huis dat mij terug bracht tot liefde, gebed en redding van al het kwade dat in mij was.  God leidt me nu naar een nieuw leven in de wereld.

Tijdens de periode dat ik hier was vonden mijn vrienden de jongeman terug die de vader was van mijn kind.  Zij brachten ons terug samen.  We gaan nu trouwen en gaan een nieuw leven beginnen.  Zie dus hoe genadevol onze God is.  Na alles wat ik meemaakte kwam ik terug met de man van wie ik een zoon heb en dit alles omdat God zo van me houdt.  Hartstochtelijk gebed tot onze God om Zijn liefde is het enige in de wereld dat mijn leven genezing bracht.  Met deze getuigenis wil ik bewijzen dat God onze gebeden hoort. Dank je Medugorje, bedankt Koningin van de Vrede, dank u mijn lieve God om de geweldige dingen die U deed.  Lof en glorie aan onze God.  Alleluja.  Amen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish