De menigte bij het buitenaltaar op de slotavond van het 28ste Jongerenfestival

Na het ochtendgebed door Pastoor Marinko Sakota, gaf pater Jacques Philippe het derde en laatste deel van zijn catechese over geloof, hoop en liefde: "God is eindeloos barmhartig en trouw". Hier te bekijken en te beluisteren.

De getuigenissen worden deze dag geopend door James en Daniel Wahlberg uit de USA, broer en neef van de wereldbekende acteur Mark Wahlberg. James werd katholiek opgevoed. Op zijn elfde geraakt hij van het juiste pad en wordt verslaafd aan alcohol en drugs. Hij zat tweemaal in de gevangenis. Daar bekeert hij zich, met de hulp van gevangenispriesters, en ontving er het Heilig Vormsel. Ook zijn zoon werd later drugsverslaafd en vloog in de gevangenis. De gemeenschap Cenacolo bracht redding!

Daarna vertelden Gabrijela Vesela en Antonin Vesely over het gebed van de engel van Fatima. Gabrijela was atheïste en bekeerde zich door de doop van haar dochter.

Melanie, lid van het internationaal jongerenkoor, organiseerde in Frankrijk een jongerenfestival naar het voorbeeld van Medjugorje.

's Namiddags vertelde journaliste Benedetta Frigerio hoe zij door vasten en regelmatig rozenkransgebed de ware vreugde vond en zich nu inzet tegen de genderbeweging in Italië. Daarna kwam broeder Alessandro uit Assisi aan het woord. Hij vertelde over het leven van Sint-Franciscus en zong enkele liedjes.

De avondmis werd voorgegaan voor hoofdcelebrant pater Zvonimir Pavicic. Pater Franjo Dusaj hield de preek. Later op de avond volgde een korte Aanbidding, de zegen en wegzending van alle deelnemers en het uitbundige 'Singing Farewell' waarin koor en orkest een mini-festival brengen van de geliefde Medjugorjeliedjes.

De avond valt over Medjugorje en het Jongerenfestival 2017, het was prachtig...

De mis werd gevierd in concelebratie met 454 priesters.

789.421 mensen volgden via internet: 189.210 in het Duits, 121.450 in het Kroatisch, 117.555 in het Engels, 97.882 in het Frans, 78.459 in het Italiaans, 55.961 in het Pools, 50.167 in het Hongaars, 27.924 in het Russisch, 20.745 in het Slovaaks, 14.791 in het Spaans, 7.731 in het Koreaans, 4.017 in het Chinees.

878 personen volgden via Bedevaart.net

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish