De gelovigen op de vierde dag van het Jongerenfestival

"Iedere dag is een nieuw begin dat we kunnen gebruiken om tot de Heer te gaan", zo zei pater Marinko aan het begin van de vierde dag van het Jongerenfestival. Pater Jacques Philippe vervolgde zijn catechese van daags voordien over geloof, hoop en liefde. Hij stond stil bij de betekenis van onze vrijheden. "Het Evangelie is een boodschap van vrijheid. Wij zijn geroepen voor de vrijheid. Christus is gekomen om ons de vrijheid te brengen, om ons te bevrijden. Het atheïsme wilt ons echter doen geloven dat de mens vrij wordt als hij leeft zonder God." Bekijk en beluister hier dit tweede deel van zijn catechese.

Na de catechese kwam onze Belgische zuster Marie-Emmanuelle Adam aan het woord, eveneens van de Béatitudes, de zuster die tijdens het Jongerenfestival de dansjes voordoet bij het buitenaltaar. Zij gaf een conferentie over dansen als vorm van gebed.

Daarna was het de beurt aan Mary's Meals. Na een inleidende film vertelde stichter Magnus MacFarlane-Barrow iets over de actuele projecten. Medewerkster Zrinka Skelin legde getuigenis af, net als Jimmy uit Haïti.

Het toneelpodium voor de voorstelling door Cenacolo

In de namiddag kwamen de leden van Zuster Elvira's gemeenschap Cenacolo aan het woord.

Nieuwgewijd priester Julijan Madzar ging voor in de avondmis, waarin pater Ivan Pilipovic een bijzonder begeesterende homilie gaf.

Later op de avond volgde de jaarlijkse voorstelling 'Credo' door de leden van Cenacolo.

Luchtbeeld tijdens de voorstelling 'Credo'

De mis werd gevierd in concelebratie met 512 priesters.

780.284 mensen volgden via internet: 187.212 in het Duits, 121.094 in het Kroatisch, 117.555 in het Engels, 97.862 in het Frans, 77.454 in het Italiaans, 55.901 in het Pools, 49.353 in het Hongaars, 26.963 in het Russisch, 20.343 in het Slovaaks, 14.788 in het Spaans, 7.723 in het Koreaans, 4.026 in het Chinees.

1.013 personen volgden via Bedevaart.net

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish