Met een begroeting door pastoor Marinko Sakota gaat het 28ste internationaal Jongerenfestival van start. Hij moedigde de jongeren aan om de liefde en het geloof in hun leven te laten groeien. Aansluitend stellen de 61 deelnemende landen zich voor. Die begroeting loopt een stuk sneller dan vroeger. De vertegenwoordigers worden gevraagd om enkel het thema in eigen taal voor te stellen opdat de introductie wat vlotter zou verlopen.

De openingsmis wordt voorgegaan door Pater Augustin Cordas. Hij zei dat de jongeren uit de verscheidene landen in feite toch één gemeenschappelijke taal hanteren: de taal van de liefde. Predikant in deze viering was pater provinciaal Miljenko Steko: "De deelnemers hebben allen hun levenskruis mee naar hier gebracht. Tijdens het Jongerenfestival krijgen ze echter de kans dat los te laten. Want God is liefde, voor Hem is niets onmogelijk. Hier in Medjugorje mogen wij allen plaatsnemen onder de beschermende mantel van de Moeder Gods. Maria helpt ons, christenen, zij is voortdurend aanwezig in ons leven", zo bemoedigde de provinciaal. Aan het einde van zijn homilie wenst hij alle aanwezigen de vrede van de Heer. De avond werd besloten met de Aanbidding van Christus in het Heilig Sacrament.

Verwelkoming door de deelnemende landenVlaamse priesters op de eerste rij!Zieners Ivan en Marija baden elke avond het Magnificat

De mis werd gevierd in concelebratie met 460 priesters.

461.000 mensen volgden via internet: 94.123 in het Duits, 92.064 in het Kroatisch, 81.167 in het Engels, 44.205 in het Frans, 39.106 in het Pools, 35.021 in het Hongaars, 11.600 in het Russisch, 8.701 in het Koreaans, 8.144 in het Slovaaks, 7.960 in het Spaans, 4138 in het Chinees.

828 personen volgden via Bedevaart.net

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish