Pater Ivan Ike ManduricDe belangrijkste gebeurtenis tijdens het Jongerenfestival op 3 augustus was de Heilige Mis om 19 uur onder leiding van pater Ivan Penavić, pas gewijd priester en lid van de Franciscaanse provincie Herzegovina. De homilie werd gehouden door pater Ivan Ike Mandurić, een lid van de Sociëteit van Jezus in Kroatië. Er waren 446 concelebrerende priesters en en op 416 200 computers werd het Jongerenfestival gevolgd vanop afstand. Na de avondmis was er een processie van de jongeren die het beeld van Onze-Lieve-Vrouw doorheen de menigte droegen. De avond werd besloten met de Aanbidding van het Heilig Sacrament. Een groot aantal priesters was, zoals elke dag, beschikbaar voor de biecht.

De derde dag van het JongerenfestivalDe derde dag van het JongerenfestivalDe derde dag van het Jongerenfestival

Het voormiddagprogramma was gestart met een inleidend woordje van pastoor Marinko Šakota en catechese door pater Ivan Ike Mandurić over Gods genade en opoffering.

Daarna sprak Robert Rukavina, die met zijn vrouw Nada hun 10de kind verwacht. Samen met de organisatie KUP Karmel uit Zagreb organiseert hij bedevaarten naar Medjugorje. Marijana Rasic kwam getuigen van de vruchten van deze bedevaarten. Ziener Jakov Colo was een opgemerkte gast die kwam spreken over de vereniging "Maria's handen", die zorgt voor de behoeftigen in de parochie van Medjugorje. Mijo Mioc getuigde over zijn genezing in de Gemeenschap Barmhartige Vader die gesticht werd door Pater Slavko Barbaric.

In de namiddag sprak Francesco Vaiasuso uit Italië die tot zijn 31ste bezeten was van demonen en gekweld in lichaam, geest en ziel. Hij vertelde over zijn dagelijkse strijd om af te komen van de boze geesten die zijn huwelijk en al zijn relaties deden ten onder gaan, maar die nu na een lange, moeilijke strijd zijn kwelduivels overwonnen heeft.

Viktor Neugebauer uit Hongarije is lid van het internationaal koor en orkest tijdens dit Jongerenfestival en getuigde over zijn missie. Tenslotte kwam Francis Lovric uit Padua (I) vertellen over zijn wielerbedevaart voor de vrede.

Foto's dag 3 - Jongerenfestival 2016 - woensdag 3 augustus 2016