Het licht van de Heer ging door de menigteOp de tweede dag van het Jongerenfestival verschenen zieners Ivan Dragicevic, Marija Pavlovic en Jakov Colo bij het buitenaltaar. Zij baden het Magnificat voor aan het einde van de Mis. De Eucharistieviering werd geconcelebreerd door 440 priesters en voorgegaan door pater Damir Stojic. De avond werd besloten met het doorgeven van het licht van de Heer dat zich vanaf het altaar verspreidde onder de gelovigen en de Kruisverering.

Zienster Marija Pavlovic op het Jongerenfestival Ziener Jakov Colo op het Jongerenfestival Ziener Ivan Dragicevic op het Jongerenfestival

De dag begon om 6 uur met het beklimmen van de Verschijningsberg waar de Rozenkrans gebeden werd. Om 9u gaf pater Stanko Cosic het woord aan Pater Damir Stojic, Salisiaan van Don Bosco, voor de dagelijkse catechese. Tijdens het ochtendprogramma getuigde pater Boris Barun, een Franciscaan uit Parijs over zijn bekering. Daarna volgde een aangrijpend getuigenis door een vroegere abortusarts, dr. Csókay Andras uit Hongarije, die vertelde over zijn bekering, zijn omscholing tot succesvol hersenchirurg en het verlies van zijn tienjarig zoontje.

Na de middagonderbreking sprak een Frans echtpaar Annie en Thierry Mazetier, gevolgd door Massimo Di Bernardo uit Italië, radiopresentator, professor Italiaans en Latijn en componist van religieuze muziek. Massimo maakt al zes jaar deel uit van het internationaal koor en orkest in Medjugorje en schreef voor Paus Johannes Paulus II een stuk getiteld "Een ziel in de zon". Annie en Thierry Mazetier wonen in het zuiden van Frankrijk en kwamen al enkele keren naar Medjugorje. Thierry werd gedoopt dankzij zijn ervaringen in Medjugorje. Het echtpaar sprak over hun bekering en het huwelijk als een wonderbaar geschenk van God.

De gelovigen bovenaan de Verschijningsberg

Luchtbeeld van de Verschijningsberg

Foto's dag 2 - Jongerenfestival 2016 - dinsdag 2 augustus 2016

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish