Het internationaal koor en orkest met solo van de Vlaamse Alies De WildeHet 27ste Internationaal Jongerenfestival in Medjugorje ging van start met als thema: "Wees barmhartig". Pater Karlo Lovric bad om 18u de Rozenkrans voor bij het buitenaltaar. De Heilige Mis van 19u werd voorgegaan door pater dr. Miljenko Steko, provinciaal van de Franciscanen in Herzegovina. De viering werd geconcelebeerd door 320 priesters.

Aan het begin vand de viering werden alle aanwezigen verwelkomd door een delegatie uit alle 69 deelnemende landen: Bosnië, Angola, Argentinië, Australië, Oostenrijk, België, Benin, Wit-Rusland, Brazilië, Chili, Tsjechië, Denemarken, Ecuador, Egypte, Eritrea, de Filippijnen, Frankrijk, La Reunion, Guatemala, Haïti, Honduras, Hong Kong, Kroatisch, India, Ierland, Italië, Nederland, het Heilig Land, Zuid-Afrika, Canada, China, Colombia, Congo, Kosovo, Letland, Libanon, Litouwen, Maleisië, Malta, het Vaticaan etc.

De gastheer, pastoor pater Marinko Šakota, wilde de jonge welkom heten en zei: "Welkom, mijn lieve jongeren, van harte welkom in Medjugorje. Welkom op de 27ste Internationale gebedsbijeenkomst voor de Jeugd, het Mladifest onder de noemer 'Wees barmhartig'. Tijdens deze dagen willen we openstaan ​​voor Gods genade zodat de Heer ons kan transformeren, ons veranderen, en wij barmhartig zijn voor elkaar. Wij willen door middel van deze dagen leren barmhartig te zijn." Na de H. Mis volgde de Aanbidding van Jezus in het Allerheiligste Sacrament.

Jongeren noteren hun gebedsintenties op een gigantisch doekHet jongerenfestival loopt nog tot zaterdag 6 augustus en zal naar gewoonte besloten worden met de H. Mis op de Kruisberg. Het festival wordt gekenmerkt door gebed, zang, lezingen en getuigenissen, alle vergezeld door het international koor en orkest met jongeren uit 20 landen, waaronder België. Het Jongerenfestival wordt ter plaatse simultaan vertaald in 20 talen. Tijdens de gehele duur van het 27ste Jongerenfestival in Medjugorje kunnen de deelnemers op een groot doek (100 m), klaargemaakt door de jongens van Cenacolo, elke dag hun gebeden schrijven, een dankzegging aan God of een goede spirituele gedachte. Op 5 augustus zullen al deze intenties aangeboden worden tijdens in de avondeucharistie.

Foto's dag 1 - Jongerenfestival 2016 - maandag 1 augustus 2016

 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish