Een Mexicaanse vader en dochter bezoeken zienster Mirjana Dragicevic bij de poort van haar huis. Bij hen is ook Priester Francis uit Ierland, die ze onderweg naar Medjugorje hebben leren kennen. De dochter, Veronica Rangel, is kunstschilder en zangeres. Ze heeft een schilderij gemaakt van de Gospa dat ze graag wilt aanbieden aan Mirjana.

Mirjana luistert aandachtig wanneer Veronicas vader vraagt om voor hem te bidden. Mirjana antwoordt aan Veronica dat ze het Spaans niet helemaal goed heeft kunnen begrijpen, maar zegt dan: "Ik hoef Maria niets te zeggen over u. U heeft haar aanvaard. Met uw trane en met uw komst heeft u haar gezegd dat u van haar houdt en dat u bij haar bent. En ik denk dat iedereen die naar Medjugorje komt dat doet omdat de Heilige Maagd het wilt. Want ze heeft gezegd: "Ik heb apostelen nodig." En wij moeten apostelen zijn voor Onze-Lieve-Vrouw, niet om andere mensen te behagen, maar om een voorbeeld voor hen te zijn. Dat de mensen kunnen zien dat God bij ons is en dat de liefde van God in ons leeft. Het gaat niet alleen om mooie woorden, die kan iedereen leren maar dat is niet wat de Heilige Maagd wilt. Ze wilt dat we spreken door ons levend getuigenis. Dat iedereen kan zien dat wij verschillend zijn, door onze glimlach en vreugde.

Wanneer je kruisen te dragen krijgt, ga dan niet zeggen: "Waarom ik, waarom ik?" Nee! "Waarom niet ik? Dank u God dat u mij gekozen heeft, maar help mij! Blijf bij mij! Ik kan niet zonder U!" Dit is wat de Heilige Maagd wilt. Ze is werkelijk een Moeder en geeft zoveel liefde!

Toen wij nog kinderen waren, herinner ik me dat we vroegen: "Hoe is het mogelijk dat U zo mooi bent?" En Maria glimlachte en zei: "Omdat ik bemin. Als jullie ook mooi willen zijn, bemin dan!" Ik geloof dat Jakov Colo bij die Verschijning nog maar negen jaar was. Toen Onze-Lieve-Vrouw vertrok op het einde van die Verschijning, zei Jakov: "Ik denk dat Ze niet de waarheid heeft gesproken." En Zij was boos op hem want hoe kan je nu beweren dat de Heilige Maagd de waarheid niet zou spreken? En toen zei Jakov: "Kijk naar ons, zieners. Wij houden zo van het leven maar wij kunnen toch nooit zo mooi zijn zoals Zij?!" (Hilariteit.)

Op het einde van het gesprek (tweede filmpje) stelt Veronica voor om nog een lied te zingen voor Mirjana. Na een tijdje moet Mirjana van ontroering een stap opzij zetten en vaagt de tranen uit haar ogen. Men vraagt haar ook nog naar Mirjana's e-mailadres en daarop zegt de zienster dat ze nooit naar internet gaat omdat haar daarvoor de tijd steeds ontbreekt.