Pastoor Sakota na de H. Communie vlakbij het Pauselijk baldakijn!De recente deelname van een delegatie uit Medjugorje aan de Mariale dagen in Rome ging nog niet gepaard met een officiële erkenning van Medjugorje als Heiligdom. De onderzoekscommissie zet haar werk verder. Toch kunnen we niet naast een aantal zeer opvallende signalen kijken.

Op de Mariale dagen van 12 en 13 oktober waren afvaardigingen uitgenodigd uit verscheidene erkende bedevaartsoorden: Fatima, Lourdes, Banneux-N.D., Guadalupe, enz... Medjugorje was het enige niet-erkende bedevaartsoord dat een uitnodiging ontving van het Vaticaan. En toeval of niet, de groep uit Medjugorje kreeg op Sint-Pietersplein de beste en meest prominente plaatsen toegewezen, onmiddellijk achter de bisschoppen en kardinalen, het dichtste bij de Paus!

En alsof dat nog niet voldoende was, heeft Paus Franciscus op zondag 20 oktober een foto van de Madonna van Tihaljina op zijn Facebookpagina geplaatst. Het Mariabeeld van Tihaljina is algemeen bekend als de beeltenis waarmee de Koningin van de Vrede in Medjugorje wordt afgebeeld.

Al deze tekenen staan niet gelijk met een officiële erkenning door het Vaticaan, daarover mag geen onduidelijkheid bestaan. Maar wanneer de Paus zelf uitpakt met een foto van de Gospa van Medjugorje mag het duidelijk zijn dat het Vaticaan het licht niet (langer) onder de korenmaat wilt plaatsen. Bidden we vol hoop en vertrouwen voor een spoedige realisatie van Gods plan met Medjugorje en met ons.

pauselijkefacebookpaginaKlik op het plaatje om de Facebookpagina van de Paus
te bekijken en scroll door tot 20 oktober 2013

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish