Het Laatste Nieuws, de grootste krant van Vlaanderen, wijdt in haar weekendkrant van vandaag een dubbele pagina aan Medjugorje. Een journalist en fotograaf van de krant bezochten afgelopen week het bedevaartsoord en doen het relaas van wat ze er te zien kregen.

De kerk met buitenaltaar in Medjugorje Hemelse rust op de top van de Kruisberg in Medjugorje De Podbrdo of Verschijningsberg waar Maria al zo vaak neerdaalde op aarde

Het artikel blijft tamelijk materieel van inslag. Veel aandacht gaat naar uiterlijk vertoon: de vele winkeltjes, de huizen van de zieners, de fanatieke aandacht van de pelgrims voor hun getuigenis. Hetgeen Medjugorje zo mooi maakt, komt amper uit de verf: de hemelse vrede die er heerst, de kracht en levensvreugde die elke pelgrim er (her)vindt, dat het bedevaartsoord het grootste aantal biechtelingen en bekeerlingen telt ter wereld, de vele genaden en genezingen die er dagelijks plaatsvinden, en natuurlijk, de bemoedigende boodschappen die Maria ons geeft en de weg die Zij ons toont naar Jezus. Al die unieke facetten komen jammer genoeg nauwelijks of niet aan bod.

De honderdduizenden pelgrims die vanuit de hele wereld naar Medjugorje komen, weten dat Maria het hart van elke gelovige raakt en vertroost in Medjugorje. Hemel en aarde komen samen in Medjugorje, maar dat valt met geen pen te beschrijven.