Marin Cilic wint tennisfinale US Open!Onze-Lieve-Vrouw heeft er een apostel bij! Afgelopen nacht won Marin Cilic in drie korte sets (3-6, 3-6, 3-6) de finale van de US Open van de Japanner Kei Nishikori. De Kroaat komt dankzij de zege opnieuw de top tien van de ATP-ranglijst binnen (9), een positie die hij ook in 2010 al een tijdlang verwierf. Met zijn harde opslagspel wist Cilic het verschil te maken. Hij pakte de mooiste zege uit zijn carrière en sloeg in de finale liefst 19 aces.

De afgelopen dagen berichtten tal van media al over "de uit het bedevaartsoord Medjugorje afkomstige Marin Cilic". De Koningin van de Vrede heeft er nu ook in de sportwereld een apostel bij! Marin Cilic is in het tenniscircuit bijzonder geliefd als eenvoudige en erg sympathieke jongen.

In 2013 werd Cilic enkele maanden geschorst nadat in zijn bloed een verboden middel was ontdekt. Zijn moeder kocht voor hem in Monaco een normaal geneesmiddeltje dat hij al jarenlang gebruikt. De samenstelling van het product bleek in dat land verschillend te zijn en een uiterst minimale hoeveelheid verboden middel te bevatten. De tennisfederatie kon daarop niet anders dan een disciplinaire sanctie op te leggen. Cilic bevond zich in een onvoorzienbare situatie en kreeg openlijke steun van alle grote sterren uit het tenniswereldje. De vriendelijke Kroaat kon vannacht die onverdiende smet op zijn loopbaan volkomen uitwissen.

Marin Cilic was een klasgenoot van Ivan Ostojic, de al even sympathieke zoon van pensionhouders Ana en Mladen Ostojic uit Medjugorje. De finale werd in Medjugorje live gevolgd door de familie van Marin Cilic, samen met onder meer Ivan Dodig, die andere tennisspeler uit Medjugorje over wie we deze week nog schreven. Klik hier voor een fotoreportage van de familie Cilic in Medjugorje. Een bekend blog over Medjugorje werd alvast geïnspireerd tot volgend grapje:

Een bijzonder tenniscourt...

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish