Kindje Jezus kwam werkelijk naar MedjugorjeNet als de voorbije maanden kreeg de programmadirecteur van Radio Maria Italië, Pater Livio Fanzaga, de kans om zienster Marija Pavlovic te interviewen over de recentste Boodschap.  Nog meer dan anders werd naar dit interview uitgekeken omwille van de uitzonderlijke Boodschap op Kerstdag door kindje Jezus zelf.

Pater Livio: Dag Marija...
Marija: Dag Pater Livio en van ganser harte een Zalig Kerstmis aan alle luisteraars van Radio Maria.  Onze-Lieve-Vrouw kwam met kindje Jezus op de arm en gaf geen Boodschap maar kindje Jezus begon te spreken en zei: "Ik ben uw Vrede, leef volgens mijn Geboden."  Onze-Lieve-Vrouw en kindje Jezus hebben ons samen gezegend met het kruisteken.

Pater Livio: Zeg het maar in het Kroatisch.
Marija: Ja (en zij herhaalde in het Kroatisch)
Pater Livio: Mag ik u een paar vragen stellen?
Marija: Ja

Pater Livio: Maria kwam wel vaker met kindje Jezus op de arm, en zelfs met Jezus zoals Hij er uitzag tijdens zijn Passie, maar is dit de eerste maal dat Hij sprak?
Marija: Ja, we zijn allemaal verrast.  Het was zeer emotioneel voor mij... na de Verschijning was ik in tranen.  Gewoonlijk voel ik me heel blij, maar deze keer nog meer omdat het zo verbazingwekkend en buitengewoon was!  Ik was diep bewogen dat Hij ons gezegend heeft en voor het eerst tot ons sprak, absoluut!
Pater Livo: Luister, Maria komt met Kerstmis altijd met kindje Jezus op de arm.
Marija: Natuurlijk, zoals ieder jaar kwam Maria met kindje Jezus.

Pater Livio: Dus kindje Jezus was pas geboren?
Marija: Ja, ik bood intenties aan Maria aan en zoals ik normaal doe, wacht ik op een bepaald moment dan op de Boodschap.  Maar het tegenovergestelde geschiedde: Zij bleef stil.  Jezus sprak tot mij als Koning van de Vrede.  Hij was een kind maar zijn woorden werden uitgesproken met gezag.
Pater Livio: Dus dit nieuw gegeven was een schok voor u?
Marija: Ja, omdat het de eerste keer was dat Jezus tot me sprak.  Jezus heeft nog nooit gesproken in Medjugorje.
Pater Livio: Zelfs al was Hij nog een kind en had Hij de stem van een kind, toch sprak Hij met gezag?
Marija: Ja, Hij sprak met veel gezag en een sterk gevoel in zijn stem en dat bleef zo.  Ik hoorde de stem van kindje Jezus, maar niet die van een kind van enkele uren of dagen oud, maar werkelijk de stem van Jezus, maar dan pas geboren.  Eén keer in het verleden (in 1981) is er iets buitengewoons gebeurd waarbij kindje Jezus ons wenkte en dit is de tweede keer dat zoiets uitzonderlijks voorkomt.

Pater Livio:  Zag Hij er dan uit als de iconen die wij kennen waarop we kindje Jezus zien met veel gezag?
Marija: Precies
Pater Livio: Marija, wat denk je hiervan?  Voor mij is dit iets volkomen nieuws maar tegelijk iets moois en uitzonderlijk positiefs.
Marija: Ik had dit nooit kunnen denken.  Ik zou kunnen verwachten dat Maria zegt: "Ik verschijn niet langer", of iets gelijkaardigs, maar gedurende de 31 jaren dat Zij met kindje Jezus op de arm verschijnt is dit de eerste keer dat Hij sprak.

Pater Livio: En Hij sprak de buitengewone woorden: "Ik ben uw Vrede."  Marija, u bent geen theologe maar theologen weten zeer goed dat Jezus in het Evangelie zegt: "Ik ben gekomen op gezag van mijn Vader.  Ik ben gekomen namens mijn Vader."  Theologiestudenten weten dat dit aangeeft dat Hij God is: "Ik ben uw Vrede, leef volgens mijn Geboden."  Dus een Pasgeborene die spreekt op gezag van zijn Vader... in deze Boodschap zien we de verschillende dimensies van de Goddelijkheid van Jezus, in dit Kind, in deze Pasgeborene, in deze Goddelijkheid... dat treft ons het meest in deze Boodschap.
Marija: Het raakte mij ook heel sterk.  Ik begon twee tot drie keer opnieuw te wenen, het raakte me diep in mijn hart.  Ik probeer nu te begrijpen wat ik gezien heb.
Pater Livio: Deze zaken zijn van een grote spirituele diepgang... en zo oneindig groot voor ons.

Marija: Ik had vandaag de indruk dat het een gewone Verschijning zou worden, maar het werd buitengewoon.  Ik voel zo een grote dankbaarheid in mijn hart!
Pater Livio: De waarheid is dat God ons altijd verrast!
Marija: Dat is waar!
Pater Livio: Kunnen we even bidden?
Marija: Ja, met heel mijn hart.

Pater Livio en Marija baden samen het Magnificat en een Glorie zij de Vader.  Daarna gaf Pater Livio de zegen: In de naam van de Vader, en de Zoon, en de heilige Geest.  Amen.

In onderstaand filmpje ziet en hoort u zelf Marija Pavlovic toelichting geven.  Het filmpje staat los van bovenstaand interview maar is er een bevestiging van.  Marija spreekt Kroatisch en tolk vertaalt naar het Engels.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish