Zuster Maria Amata aan de microfoon van Radio MirZuster Maria Amata is een Karmelietes uit Rome die op bedevaart is in Medjugorje. In 1986 kwam ze samen met haar ouders voor de eerste keer naar Medjugorje. "Ik kreeg dit jaar een bedevaartreis cadeau van goede, weldoende mensen en het is een grote genade om nu hier te zijn en de tegenwoordigheid van de Gospa te voelen. Ik heb dit jaar de grote genade opnieuw naar Medjugorje te kunnen komen, 29 jaar na die eerste bedevaart. De zieners waren toen nog erg jong en de politieke situatie was ook nog helemaal anders. Sindsdien is er veel veranderd. Medjugorje heeft zich ontwikkeld en er zijn nu veel meer bedevaarders. Maar wat niet veranderd is, is de aanwezigheid van de Gospa. De ontmoeting met de Moeder Gods is nog steeds hetzelfde," zei zuster Maria.

Zij vertelde ook nog dat ze haar roeping ontdekt heeft op de dag waarop zij het Heilig Vormsel ontving. "Op de dag waarop ik de Heilige Geest ontving, is alles voor mij veranderd. Ik kan dat niet uitleggen, maar op die dag voelde ik me geroepen om mijn leven in een kloosterorde door te brengen. Een diepe vreugde kwam over mij, want ik voelde duidelijk de liefde van God. Ik voelde dat ik die Liefde aan iedereen moet kenbaar maken, dat ik Gods liefde aan allen moet verkondigen. Nadat ik gelezen had over de kleine weg van de H. Theresia van het Kind Jezus werd ik verliefd op de Orde van de Karmel. Onze roeping is de ononderbroken dialoog met God, Hij die Liefde in ons leven is.

God heeft mij in dit jaar waarin we de 500ste verjaardag van de terugkeer van de H. Theresia van Avila vieren, via mijn oversten het geschenk gegeven dat ik een jongerengebedsgroep mag organiseren, om zo de zieken, de kinderen, en jongeren in de gevangenis naar God te voeren en hen te leren met het hart te bidden.

Ik heb ook een gebedsgroep 'Sterre der zee' opgericht. Ik bezocht inmiddels meerdere gebedsgroepen en daardoor ontstond ook de mogelijkheid om naar Medjugorje te rijden. Voor mij symboliseert Medjugorje de aanwezigheid van Maria in de Kerk van vandaag en in al het lijden van deze wereld. Ik ken veel mensen die getuigen in zonde geleefd te hebben maar die tot het volle leven teruggekeerd zijn. In Medjugorje wordt veel aandacht geschonken aan de Aanbidding en dat is zeer belangrijk. Maria is onze weg naar Jezus. Het duidelijkste teken van Maria's aanwezigheid is dat Zij ons naar Jezus leidt. De Boodschappen van de Moeder Gods zijn net zo eenvoudig als het Evangelie, je moet er alleen maar naar leven", zo besloot zuster Maria Amata.