Mgr. Hoser: "Erkenning is nabij" 

Aartsbisschop Henryk HoserMgr. Henryk Hoser, Pauselijke gezant voor de pastoraal in Medjugorje, heeft in een interview aan de Poolse nieuwswebsite Deon.pl verklaard dat de erkenning van de eerste Verschijningen van de H. Maagd Maria in Medjugorje nu zeer dichtbij is, misschien zelfs nog voor dit jaar.

"Alles wijst erop dat de Verschijningen erkend zullen worden, misschien zelfs dit jaar nog. Laat ons niet vergeten dat de Congregatie voor de Geloofsleer een volledig verslag afgeleverd heeft aan het Staatssecretariaat van de Heilige Stoel, dat er nu mee aan het werk is gegaan. Het is mogelijk dat de eerste zeven Verschijningen erkend zullen worden. Het is moeilijk tot een ander besluit te komen, want het is onmogelijk dat de zieners 36 jaar lang liegen. Wat zij te zeggen hebben, houdt steek. Als de Verschijningen erkend worden, zal dat een belangrijke stimulans zijn voor de verdere ontwikkeling van Medjugorje."

Op de vraag of de Verschijningen niet te 'persoonlijk' zijn en 'Maria te veel praat' antwoordde de Aartsbisschop: "De Heilige Faustina sprak jarenlang dagelijks met Jezus. Dat is geen probleem. Natuurlijk moeten we over elk aspect de nodige voorzichtigheid in acht nemen, en ook met de mogelijkheid rekening houden dat de zieners psychische problemen hebben, maar zij zijn zeer grondig onderzocht door specialisten, psychiaters en psychologen en ze zijn niet ziek. Het waren gezonde jongeren uit gezonde gezinnen. Zij leven nu in een stabiel huwelijk, geen enkele van hen beleefde ooit een geloofscrisis.

Ik zou zeker aanbevelen om naar Medjugorje te gaan. Ik zou zeggen dat het een bedevaart is van geestelijke ommekeer, bekering en versterking van het geloof, je kan dat alles ervaren in Medjugorje." 

Brand nabij de Verschijningsberg

Na een lange, hete zomer brak vandaag brand uit op de Crnica, de heuvel in het verlengde van de Verschijningsberg in Medjugorje. Korpsen uit Bijakovici, Citluk en Capljina hielpen het vuur bestrijden. Even waren enkele huizen bedreigd, maar de vuurhaard werd onder controle gebracht nog voor hij materiële schade kon aanrichten.

Brand nabij de Verschijningsberg op zondag 20 augustus 2017 Brand nabij de Verschijningsberg op zondag 20 augustus 2017 Brand nabij de Verschijningsberg op zondag 20 augustus 2017

Brand nabij de Verschijningsberg op zondag 20 augustus 2017 Brand nabij de Verschijningsberg op zondag 20 augustus 2017 Brand nabij de Verschijningsberg op zondag 20 augustus 2017

Terugblik op het Jongerenfestival

Nog even nagenieten van het voorbije Jongerenfestival? Dat kan met onderstaand filmpje. Een volledig verslag vind je hier.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish