Zestiende verjaardag van de wedergeboorte van Pater Slavko in de Hemel

Pater Slavko BarbaricOp donderdag 24 november 2016 zullen de parochianen van Medjugorje en alle pelgrims die zich daarbij willen aansluiten om 14 uur de Kruisberg beklimmen ter nagedachtenis aan Pater Slavko Barbaric zaliger gedachtenis. Pater Slavko stierf op de Kruisberg op vrijdag 24 november 2000 om 15u30 nadat hij net klaar was met het voorbidden van de Kruisweg voor de parochie.

Pater Slavko werd geboren op 11 maart 1946. Toen hij 19 jaar was trad hij binnen bij de Franciscanen en werd priester gewijd in 1971. Hij doctoreerde in de filosofie met een thesis over religieuze pedagogie en verwierf de titel van psychotherapeut. Pater Slavko werkte onvermoeibaar voor de pelgrims van Medjugorje, al vanaf 1982 toen hij klaar was met studeren.

Zijn boeken werd in meer dan twintig talen vertaald en uitgegeven over de hele wereld. Hij was ontzettend gepassioneerd wanneer hij getuigenis gaf aan de pelgrims, in de vele Eucharistische Aanbiddingen die hij leidde, in de Kruishuldes die hij bad, en ging voor bij het bidden van de Rozenkrans op de Verschijningsberg en de Kruisweg op de Kruisberg.

Elk jaar organiseerde hij internationale bijeenkomsten voor priesters en jongeren, een seminarie voor echtparen en leidde seminaries over vasten en gebed in het huis 'Domus Pacis'. Hij stichtte het weeshuis 'Dorp van de Moeder', een instelling voor zorg en opvoeding voor kinderen die verweesd achterbleven uit de bloedige burgeroorlog in ex-Joegoslavië. Zijn psychotherapeutische scholing liet hem toe om te werken met drugsverslaafden in Cenacolo, gesticht door Zuster Elvira. Hij richtte een gelijkaardige gemeenschap op, 'Barmhartige Vader', waar jongeren met allerhande verslaving terechtkunnen. Hulp die hij vanuit de ganse wereld ontving voor zijn projecten kwam rechtstreeks ten goede aan de jongeren en weeskinderen in zijn instellingen.

Pater Slavko reisde de wereld rond om de Boodschappen van Onze-Lieve-Vrouw over vrede en bekering te verspreiden. Hij stond bekend voor zijn uitstekend talent om veel talen te spreken, had veel communicatievaardigheden, scholing, eenvoud, zorg voor mensen in nood, onuitputtelijke energie, was een harde werker en bovenal devoot, nederig en liefdevol. Hij bad en vastte onophoudelijk en hield van Onze-Lieve-Vrouw als een klein kind. Het doel van zijn leven was om de zielen dichter bij God te brengen door Maria, de Koningin van de Vrede, en door vasten en gebed.

Daags na zijn overlijden, tijdens de Boodschap van 25 november 2000 zei Onze-Lieve-Vrouw: "Ik verheug mij met jullie en wil jullie zeggen dat jullie broeder Slavko in de Hemel geboren is en voor jullie een voorspreker is." 

Kruis op de Kruisberg weldra in het nieuw

De vereniging "Beschermers van het Heiligdom van de Koningin van de Vrede" is begonnen met een grondige renovatie van het kruis op de Kruisberg. Alle verflagen van de voorbije 15 jaar werden verwijderd, alle gaatjes gestopt en alles werd netjes schoongemaakt. Morgen volgt dan een nieuwe frisse verflaag. Met dank aan alle vrijwilligers!

Foto's van de renovatiewerken

 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish