Marialoog mgr. René Laurentin wordt 99 !

Pater Laurentin met zienster VickaMedjugorjevriend en Marialoog pater René Laurentin viert vandaag zijn 99ste verjaardag. Tot twee jaar geleden kwam hij nog naar Medjugorje op bedevaart. Mgr. Laurentin is auteur van tientallen werken over bedevaartplaatsen (voornamelijk Lourdes en Medjugorje), over Mariologie in het algemeen, en over de heiligenlevens van de H. Bernadette Soubirous, H. Theresia van Lisieux en H. Cathérine Labouré, en publiceerde nog vele andere werken en artikelen. Door zijn rijke ervaring wordt hij beschouwd als misschien wel 's werelds grootste autoriteit op het vlak van Mariaverschijningen. Voor zijn intenties, Weesgegroet Maria...

Marija Pavlovic in Libanon

Zienster Marija Pavlovic bezocht LibanonZienster Marija reisde van 8 tot 13 oktober naar Libanon. Het ging om een privébezoek mét een missie. Haar Libanese vrienden verwierven een stuk grond voor een Mariaal woonproject en wilden dat door de Heilige Maagd laten zegenen. Voor en na elke Verschijning wijdden de aanwezigen zichzelf, hun gezinnen, hun land en het nieuwe project toe aan de Heilige Harten van Jezus en Maria. Dat bracht veel genade voort. De Heilige Maagd  kwam, raakte de harten van de gelovigen en troostte veel harten, zo getuigden de mensen. De zienster bad voor het nieuw op te richten woonproject, dat het een plaats van gebed, aanbidding, toewijding, luisterbereidheid en vorming mag zijn, toegankelijk voor Libanezen en Syriërs. Het deed de zienster plezier aan deze missie mee te kunnen werken en zij hoopt er nog terug te gaan.

Bloedinzameling in Medjugorje

De bloeddonateurs in de Johannes Paulus II-halMaandag 17 oktober konden inwoners en pelgrims in Medjugorje terecht voor een bloeddonatie aan het Rode Kruis. Het ingezamelde bloed komt ten goede aan het universitair ziekenhuis van Mostar. De parochie stelde voor de inzameling de Johannes Paulus II-hal ter beschikking. De bloedafnames gebeurden door het Rode Kruis van Citluk dat 45 donoren mocht verwelkomen. Het was de eerste keer in 20 jaar tijd en dus, de eerste keer sedert het beëindigen van de burgeroorlog dat er in Medjugorje nog een bloedinzameling werd georganiseerd.

Oktober in Medjugorje 

Oktober in MedjugorjeAan het begin van deze Rozenkransmaand waren heel wat bedevaartgroepen in Medjugorje. Veel pelgrims komen uit Kroatië, waaronder een groep van 75 bedevaarders van het eiland Brač. De organisatrice van deze reis, Vilma Lazaneo, vertelde op Radio Mir dat zij één keer per jaar naar Medjugorje komen.

"Wij komen naar hier omdat het hier een Mariaoord en een plaats van gebed is dat ons zeer nauw aan het hart ligt. Als we naar Medjugorje komen, is onze eerste activiteit altijd het beklimmen van de Verschijningsberg, meteen naar de Moeder Gods! Daarna luisteren we naar getuigenissen, bidden we de Rozenkrans, vieren de H. Eucharistie, houden aanbidding en gaan te biechten. Al onze bedevaarders komen graag naar Medjugorje omdat het hier een bijzondere plaats van gebed is, van bekering en verzoening, van gemeenschapsvorming en van liefde", zo zei Vilma.

Voor Fanica Matolić was het al van 1981 geleden dat zij nog in Medjugorje was! "Zelfs na 35 jaar ben ik opnieuw in de wolken. Vanaf nu kom ik elk jaar terug. Medjugorje laat diepe sporen na." Een andere pelgrim uit deze groep, Toni Glavinić, zei: "In Medjugorje voel je vrede en voel je je steeds herboren. Wij komen ook elk jaar naar het Jongerenfestival", besloot hij.