Succesvol Jongerenfestival kwam ten einde

Het 27ste Jongerenfestival in Medjugorje is voorbij. Je vindt een verslag van elke dag op de pagina Mladifest 2016, te vinden onder het menu Multimedia. Klik zeker ook op de 'Lees meer'-knoppen onder elk dagverslag voor foto- en videomateriaal. We hopen de verslagen later nog aan te vullen met filmpjes van de getuigenissen.

Ook via Bedevaart.net werd het Jongerenfestival gevolgd door honderden kijkers. Veel dank aan onze bezoekers voor voor alle blijken en steun en waardering.

Pater Petar Komljenović: "Is Medjugorje van God...? Voor mij is de conclusie duidelijk!"

Pater Petar KomljenovićOp de laatste avond van het Jongerenfestival gaf pater Petar Komljenović op het einde van de Mis zijn neomistenzegen. Pater Petar is pas priester gewijd sinds 25 juni 2016. Hij zei: "Beste broeders en zusters, alvorens we de zegen uitspreken, sta me toe nog een woordje te zeggen over Medjugorje. Veel mensen vragen zich af: 'Is Medjugorje van God? Verschijnt Onze-Lieve-Vrouw hier?'

Wat zegt Jezus...? 'Kom en zie!' Elke dag wordt hier de Heilige Eucharistie gevierd. De hele wereld komt hier te biechten. Dag en nacht wordt hier gebeden. Wij vasten hier op woensdag en vrijdag. Het woord van God wordt hier verkondigd en beluisterd op de allermooiste manier. Zo komt er weer vrede in onze harten, in onze gezinnen, vrede in de hele wereld. Vandaag konden jullie horen hoe 'Mary's meals' meer dan één miljoen kinderen dagelijks te eten geeft, allemaal door de voorspraak en met de hulp van de Koningin van de Vrede. Wereldvrede wordt hier gemaakt en keert zo terug in deze onvredige wereld.

Beste broeders en zusters, voor mij is de conclusie duidelijk. Hoewel de lippen van de Kerk nog niet gesproken hebben, heeft het hart van de Kerk al lang geleden gezien en geloofd. Alleluia!"

Noodgevallen

De medische hulppost van de Maltezerorde in MedjugorjeAan de pagina met Praktische informatie werden zopas de telefoonnummers toegevoegd die men kan bellen bij noodgevallen (dringende medische hulp).

Het kan nuttig zijn een afdrukje van deze pagina op zak te houden bij het beklimmen van de bergen.