Nieuwe logo's bij het buitenaltaar

Nieuwe teksten boven en afbeeldingen naast het buitenaltaarVandaag werd aan het buitenaltaar het nieuwe thema van het 27ste Jongerenfestival aangebracht: "Wees barmhartig". Aan de linker- en rechtersteunpilaar werden nieuwe afbeeldingen aangebracht. Links een afbeelding van 'Onze-Lieve-Vrouw, Moeder van Barmhartigheid', rechts de 'Barmhartige Vader', het internationale logo van het Jaar van de Barmhartigheid.

Het Jongerenfestival start één dag later dan de voorbije jaren omwille van de Wereldjongerendagen in Krakau (P) die eindigen op 31-7-2016. Het 27ste Mladifest in Medjugorje loopt van maandag 1 augustus tot en met zaterdag 6 augustus 2016.

Dochter van zienster Mirjana gehuwd

Zaterdag 14 mei trad één van de dochters van zienster Mirjana in het huwelijk. Mirjana is gehuwd met Marko Soldo, een neef van de betreurde Pater Slavko Barbaric. In 1990 werd dochter Maria geboren, gevolgd door Veronica in 1994. In 1996 was Mirjana nog een derde keer zwanger, maar het echtpaar verloor hun derde kind na een miskraam. Wie van beide dochters vandaag huwde, konden we nog niet achterhalen, maar de kersverse echtgenoot is een familielid van Mirjana's vaste vertaler Miki Musa.

Nieuwe gebedsavond in Wenen

Zopas werd een nieuwe datum bekend gemaakt van de jaarlijkse gebedsavond in de Dom van Wenen. Op 27 september 2016 zal Kardinaal Christoph Schönborn opnieuw de deuren van de dom openen om te bidden voor de vrede. De avond start om 16.00 uur en zal bijgewoond worden door ziener Ivan Dragicevic.

Rozenkrans op de Verschijningsberg

Ook gisteren en vandaag ging Ivan Dragicevic met inwoners en pelgrims om 6.00 uur in de ochtend de Verschijningsberg op om de rozenkrans te bidden ter ere van Onze-Lieve-Vrouw. Vooral gisteren gebeurde dat in echt hondenweer, maar dat hield de ziener en medegelovigen niet tegen!