Weldra vindt een nieuwe bedevaart voor personen met een beperking plaats

Vijfde internationale bedevaart voor personen met een beperking

De vijfde internationale bedevaart voor personen met een beperking zal plaatsvinden van 9 tot 12 juni 2016 in Medjugorje. De bedevaart wordt georganiseerd in de Johannes-Paulus II-hal, bij het buitenaltaar en in weeshuis 'Moeders Dorp'. Thema dit jaar is: "In de school van Maria".

Tijdens de bedevaart zal de Kruisberg beklommen worden en wordt de Rozenkrans gebeden op de Verschijningsberg. De jongens van Cenacolo zullen de mensen naar boven dragen die niet op eigen kracht de heuvels kunnen beklimmen. Wat deze bedevaart steeds opnieuw bijzonder maakt, is dat de parochianen belangeloos kost en inwoon geven aan de deelnemers.

Het volledige programma vind je hier.

De bedevaart wordt begeleid door:

Fr. Ivan Široki: Bracht meer dan 20 jaar geleden samen met een groepje leken de gemeenschap "Geloof en licht" naar Kroatië. Hij is nu hun plaatselijke geestelijke leidsman en dient tevens als pastoor in de parochie van Klostar Podravksi in het noorden van Kroatië.

Ivan Tutiš: Was de eerste diaken in het bisdom Djakovo Srijem in Kroatië en de tweede diaken in gans Kroatië. Hij werkt als godsdienstleraar in een lagere school. Zijn vrouw Maria en hij hebben zes kinderen, waarvan één met een beperking.

Mondo di Lusy: Lusy’s wereld: Anna Benedetti en Gianluca Anselmi komen spreken over hun kind met het syndroom van Down. Zij brengen een boodschap van hoop, solidariteit, zorg, verbondenheid, aanvaarden van verschillend te zijn, onderlinge liefde en liefde voor het leven.

Inschrijven voor de bedevaart kan van 1 tot 31 mei per e-mail op dit adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Te vermelden gegevens zijn: gewenst aantal dagen verblijf, telefoonnummer, aantal deelnemers en hoeveel personen daarvan een beperking hebben, aantal begeleiders.

Nieuw boek van Mary's Meals voorgesteld in Medjugorje

Een nieuw boek van Mary's Meals voorgesteld in MedjugorjeOp 13 april werd in Medjugorje het boek "The Shed That Fed a Million Children" voorgesteld. ("De schuur die een miljoen kinderen voedde.") De stichter van Mary's Meals, Magnus MacFarlane-Barrow, kwam het boek presenteren in aanwezigheid van dr. Zeljka Markic en Petar Balta, van uitgeverij Verbum.

Magnus MacFarlane-Barrow kwam in 1983 voor de eerste keer naar Medjugorje. Bij zijn tweede bezoek in 1992 bracht hij humanitaire hulp mee. Het was tijdens dat verblijf dat zijn leven veranderde en kort daarna ook het leven van duizenden kinderen over de hele wereld. Het was het begin van zijn humanitair werk en de geboorte van Mary's Meals waarmee hij vandaag 1.101.206 kinderen per dag voedt.

CNN verkoos hem in 2010 tot "CNN held" en Time Magazine plaatste hem in de top 100 van meest invloedrijke personen wereldwijd. Magnus MacFarlane-Barrow heeft geen kans onbenut gelaten om te onderstrepen hoe Mary's Meals een vrucht is van Medjugorje.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish