Medjugorje viert kerkwijding

Medjugorje vierde haar kerkwijdingDe parochie van Medjugorje vierde zopas de 47ste verjaardag van de wijding van de huidige Sint-Jacobuskerk. De parochie werd gesticht in 1892 en de eerste parochiekerk was erg ruim en mooi naar de normen van toen. De eerste kerk was klaar in 1897. Doordat de kerk gebouwd was op instabiele grond begon het gebouw al gauw te verzakken en vertoonden de muren scheuren.

Meteen na de Eerste Wereldoorlog begonnen de parochianen na te denken over de oprichting van een nieuw kerkgebouw. In 1934 werd met de bouw begonnen en op 19 januari 1969 was de kerk klaar en werd zij ingezegend. Vandaag is de Sint-Jacobuskerk niet alleen het sacramenteel en liturgisch centrum van de parochianen van Medjugorje, maar van pelgrims van over de hele wereld.

Een rustige tijd in Medjugorje

Hemelse vrede in MedjugorjeDe eerste dagen van januari zijn naar gewoonte een rustige periode in Medjugorje. Er zijn enkele kleinere groepen uit Zuid-Korea, de VS, Italië en Duitsland op bedevaart. Een tijdje geleden was Maria, een jong meisje uit Beieren (D) op bezoek in Medjugorje. Zij kwam voor de vijfde keer naar Medjugorje en getuigde: "Wanneer je naar hier komt, voel je werkelijk de eenheid binnen de Kerk. Ongeacht vanwaar je komt, voel je je hier als één gemeenschap, één Lichaam van Christus, verzameld in een geest van vrede die alleen maar uit de Hemel kan komen.

Ik voel dat de Boodschappen hier absoluut erg belangrijk zijn voor ons, jongeren. Ik lees de Boodschappen van de Koningin van de Vrede dan ook zeer regelmatig. Soms lijken die Boodschappen tamelijk ingewikkeld, maar wat mij betreft voel ik dat je daarin groeit. Ik werd opgevoed in een gelovig gezin en kreeg het geloof met de paplepel mee sinds mijn geboorte. Hoe dan ook, de maandelijkse biecht en het lezen van de Bijbel vragen wel een bepaalde overwinning op onszelf, een soort van onthechting, maar eens we daarin slagen, zien we de schoonheid ervan."

Een autoritje naar Medjugorje

Met zijn zogenaamde 'Dashcam' filmde deze chauffeur zijn ritje van Mostar naar Medjugorje en terug. Voor wie graag even geniet van het eenvoudige maar toch zo mooie Herzegovina...

U kan de tandwielknop op de videospeler gebruiken om de snelheid wat te verlagen, wat vooral bij de doortocht in Medjugorje een rustiger beeld oplevert. 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish