Jaar van de Barmhartigheid gestart in Šurmanci

Pater Hrvoje tijdens de Mis op 8 december 2015Met een Misviering op 8 december in Šurmanci ging ook in Medjugorje het Jaar van de Barmhartigheid van start. Parochievicaris pater Hrvoje Miletić ging voor in deze dienst. In zijn homilie riep pater Hrvoje op om het jubeljaar te vieren in de gezinnen: "We zien vandaag dat de gelovigen en de pelgrims in Medjugorje, maar ook de gelovigen van over de hele wereld, christenen zowel als katholieken, meer en meer de Barmhartigheid van God vereren. We richten ons in onze beden steeds vaker tot de Barmhartige Vader, want Hij is het die onze zonden vergeeft.

We moeten er ons echter ook van bewust zijn dat veel mensen de werkelijkheid van de zonde verwaarlozen. Een probleem dat Paus Paulus VI ook al aankaartte: de grootste zonde van deze tijd is dat de mensen het zondebewustzijn verloren zijn. Alleen in dat licht kunnen we de Goddelijke Barmhartigheid werkelijk verstaan, zoals Lucas ons vertelt in het Evangelie, waarbij de Zoon vol berouw neerviel voor de Vader en om vergeving smeekte", zo zei pater Hrvoje.

De kerk van Šurmanci ligt op 8km van Medjugorje en werd in 2002 toegewijd aan de Barmhartige Jezus. In de kerk bevinden zich een reliek van de H. Zuster Faustina en grote icoon van de Barmhartige Jezus. Sinds de kerk aan de Barmhartige Jezus toegewijd is, komen er elke dag pelgrims uit Medjugorje speciaal naartoe om de Barmhartigheid van God te vereren en te bidden voor de meegebrachte intenties.

Reliek van de Heilige zuster Faustina Kowalska Reliek en afbeelding van zuster Faustina in Šurmanci Afbeelding van de Barmhartige Jezus in Šurmanci

Feest van de Onbevlekte Ontvangenis van Maria gevierd

Pelgrims in Medjugorje op het feest van de Onbevlekte Ontvangenis8 december is ook de feestdag van de Onbevlekte Ontvangenis van de Maagd Maria. Ook dit feest werd plechtig gevierd in Medjugorje. Naast bewoners waren pelgrims aanwezig uit Italië, de VS, Frankrijk, Oekraïne, Litouwen, Hongarije, Spanje, Kroatië en Bosnië-Herzegovina. Er werden zes Eucharistievieringen opgedragen. Enkele dagen voordien werd voor een groep van Kroatische pelgrims een seminarie gehouden over vasten, stilte en gebed.

Bouwwerkzaamheden in Medjugorje

Naar jaarlijkse gewoonte wordt in deze tijd opnieuw duchtig getimmerd en gesleuteld aan de opbouw van de kerststal en het decor voor de jaarlijkse evocatie van het kerstverhaal in Medjugorje. De jongeren van Cenacolo brengen alles in gereedheid opdat de 40-minuten durende voorstelling weldra rimpeloos kan verlopen. In de kerk werd zopas de kerstboom opgericht en versierd.

Een paar kilometer verderop vinden bouwwerkzaamheden plaats aan de gebouwen van het weeshuis Moeders Dorp. De eerste gebouwen dateren van 1995. In 1996 opende het weeshuis officieel de deuren. Op 30 november gingen renovatiewerken van start die het leven van de kinderen moeten verbeteren.

De webcams zijn terug!

Na een onderbreking van enkele maanden kunnen we met veel vreugde melden dat de 'Live webcambeelden' uit Medjugorje terug beschikbaar zijn. Je vindt ze onder het menu 'Multimedia' of via deze link. De beelden geven een permanente blik op de Verschijningsberg en de Kruisberg in Medjugorje en brengen deze bijzondere genadeplaatsen tot in de huiskamer.

De webcams worden gefaciliteerd door Mary TV, dat een tijdje terug een slot plaatste op het verspreiden van de beelden. Dat de beelden nu opnieuw beschikbaar zijn, is niet minder dan een heus kerstgeschenk. Dank u Jezus, dank u Gospa!

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish