Pinksteren in Medjugorje

Bedevaart.net wenst alle bezoekers een zalig Hoogfeest van Pinksteren!
Enkele sfeerbeelden uit Medjugorje...

Pinksteren 2015 in MedjugorjePinksteren 2015 in MedjugorjePinksteren 2015 in Medjugorje

Pinksteren 2015 in MedjugorjePinksteren 2015 in MedjugorjePinksteren 2015 in Medjugorje

Medjugorjekoor zingt voor de Paus

Het parochiekoor 'Koningin van de Vrede' uit Medjugorje, onder leiding van zuster Sr Irena Azinović, zal samen met 52 andere koren de Heilige Mis opluisteren die de Heilige Vader zal opdragen in Sarajevo op 6 juni aanstaande. Het wordt de grootste koorzang ooit in Bosnië-Herzegovina. Het parochiekoor van Medjugorje werd opgericht in 1990. Het stadion van Sarajevo zal met 70.000 aanwezigen helemaal vollopen voor de Pauselijke Eucharistie.

Tijdens een persconferentie in voorbereiding op het Pausbezoek heeft Kardinaal Vinko Puljic aangekondigd dat de Paus geen uitspraak zal doen over Medjugorje tijdens zijn verblijf in Bosnië-Herzegovina.

Nieuwe functies voor bekende figuren uit Medjugorje

Voormalig pastoor Ivan Sesar is aangesteld tot derde hoogste in rang bij de Minderbroeders-Franciscanen in Europa. De verkiezing vond plaats tijdens een Generaal Kapittel van de Franciscanen in Assisi (I). De 48-jarige pater Sesar was pastoor in Medjugorje van 2005 tot 2007 en werkt als professor Canoniek Recht aan de faculteit Theologie van de Universiteit van Sarajevo.

Marijana VasiljMarijana Vasilj kan u samen met Jelena Vasilj kennen als één van de twee meisjes die inspraken kregen van Onze-Lieve-Vrouw in hun hart en geweten. Marijana gaat voor de parochie van Medjugorje werken als aanspreekpunt voor bedevaartgroepen en groepsleiders. Haar bureau komt in de oude pastorie, waar de Heilige Maagd zo vaak verschenen is in de beginjaren van de Verschijningen.

 

Veiliger op straat

Personeel van de dichtstbijzijnde souvenirwinkel heeft er bij de lokale overheid op aangedrongen om het stukje stoep bij het oude postkantoortje aan de rontonde in Medjugorje aan te pakken. Het voetpad toonde er tal van scheuren en gaten en heel wat pelgrims ontsnapten er ternauwernood aan een lelijke valpartij. Op enkele dagen tijd werd het stukje stoep helemaal in orde gebracht en werd Medjugorje alweer een stukje veiliger. Bekijk hier de foto's:

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish