Nieuw en veelbelovend boek over Medjugorje

De cover van het nieuwe boek over MedjugorjeMarija Vasilj, professor en decaan van de faculteit Natuurwetenschappen aan de universiteit van Mostar, heeft een nieuw boek uitgebracht waarin zij zienster Mirjana Dragicevic-Soldo interviewt. Het boek "Međugorje- Gospini apostoli - Mirjana svjedoči" is voorlopig enkel in het Kroatisch beschikbaar.

In het eerste deel van het boek spreekt Mirjana in detail over de gebeurtenissen tijdens de eerste dagen van de Verschijningen, over haar ervaringen met de heilige Maagd, over onze roeping en over het waarom van de Verschijningen in Medjugorje. In het tweede deel wordt ook pater Petar Ljubicic geïnterviewd, de priester die Mirjana koos om de 10 geheimen kenbaar te maken die Onze-Lieve-Vrouw toevertrouwd heeft aan de zienster. Het derde deel van het boek bevat meditaties bij de Kruiswegstaties en de Rozenkransmysteries.

Massa pelgrims in Medjugorje

Zoals reeds eerder vermeld, liep Medjugorje helemaal vol voor de Verschijning aan Mirjana op 2 mei ll. Sommige pelgrims moesten zelfs in Mostar logeren, wel 30 kilometer van Medjugorje. 315 priesters concelebreerden die dag de Avondmis.

De herstelling van het beeld op de PodbrdoOnze-Lieve-Vrouwbeeld op de Verschijningsberg hersteld

Maandag 4 mei hebben ambachtslui de ontbrekende vinger aan het beeld van Onze-Lieve-Vrouw op de top de Verschijningsberg gerestaureerd. De linkerpink ontbrak sedert 2 maart. Mogelijk heeft een onverlaat over de omheining geklommen vermits het beeld bevuild werd aangetroffen.

Veiliger naar het Blauwe Kruis

Trap verbetert toegang tot Blauwe Kruis

Het Blauwe Kruis is vanaf nu een stuk makkelijker bereikbaar na de aanleg van een stenen trap. Afgelopen zomer had men reeds de grote rotsblokken op weg naar het Blauwe Kruis verpulverd om de toegang te vergemakkelijken en veiliger te maken.

 

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish