Nieuws over Mirjana

Op de beelden van de Verschijning op 2 april aan Mirjana was het vruchteloos zoeken naar de zienster zelf. Zopas raakte bekend dat Mirjana de Verschijning bij haar thuis ontvangen heeft. Hoewel de mensen reeds allemaal present waren op de gebruikelijke locatie bij het Blauwe Kruis, moest de zienster in extremis forfait geven wegens medische redenen. Vermoedelijk ligt ernstige rugpijn aan de oorzaak van haar afwezigheid.

Regenval

Hevige regenval gisteren in Medjugorje, daarvan getuigen enkele foto's van plaatselijke bewoners.

Hevige regenval in MedjugorjeStortvloed bij de Kruisberg

Diefstal

Op 14 april werd omstreeks 20u40 ingebroken in een niet nader genoemd pension in Medjugorje. De dieven maakten 2.753 U.S. dollar buit, zo'n 2.553 euro. Het geld behoorde toe aan een Amerikaanse pelgrim. De politie onderzoekt de zaak.

Nieuwe verbinding naar Mostar

Air Croatia is een nieuwe commerciële lowcost luchtvaartmaatschappij in Kroatië en voorziet van 1 mei tot 1 december 2015 driemaal per week een verbinding tussen Zagreb en Mostar voor 49 euro. De heenvlucht vertrekt op dinsdag, donderdag en zondag om 7u55 met aankomst in Mostar om 9u. De terugvlucht vertrekt op dezelfde dagen uit Mostar om 10u en komt om 11u aan in Zagreb. Het toestel biedt ruimte aan 48 passagiers en kan ook gecharterd worden, zo liet Air Croatia weten aan Bedevaart.net. Meer informatie over chartermogelijkheden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Maltezer Orde herneemt Medische dienst

De vrijwilligers van de Maltezer Orde in MedjugorjeNa een jaarlijkste winteronderbreking hernamen de vrijwilligers van de Maltezer Orde op Palmzondig de medische hulpverlening aan pelgrims en bewoners van Medjugorje. De hulppost bij het buitenaltaar is dagelijks bemand van 9u tot 14u30 en van 15u30 tot 21u, tot 1 november 2015. De medische hulp wordt kosteloos verstrekt en wordt gefinancierd met vrijwillige bijdragen. De medewerkers helpen in de geest van de Orde van Malta: "Het verdedigen van het geloof en het helpen van de behoeftigen."

Het hoofd van de ambulancedienst Helga Recht-Gerdes beschreef het als volgt: "Onze-Lieve-Vrouw helpt ons en we hopen dat we met haar hulp kunnen blijven werken en mensen helpen, samen met de vele donateurs en vrijwilligers, voornamelijk uit Duitsland, en met de hulp van enkele Hongaren, Italianen en Fransen, met artsen en verpleegkundigen, en met lokaal, Kroatisch medisch personeel."

Lokale wegblokkade dreigt

De R425 volledig onderbroken na aanleg van een waterleidingOntevreden bewoners dreigen met een blokkade van de R425 in Herzegovina. Deze weg vormt de belangrijke verbinding tussen de nieuwe snelweguitrit bij Zvirovici en Medjugorje. Hoewel honderden autobussen nu de 3,5 km lange weg gebruiken om naar Medjugorje te rijden, is de rijbaan in erbarmelijke staat. Op een bepaald punt is het asfalt zelfs volledig onderbroken en vervangen door steenslag na de aanleg van een waterleiding.

In september 2014 beloofde de directeur van de Federale Snelwegen, Enver Karic, nog een bedrag van 7 miljoen Konvertible Mark (3,5 miljoen euro) uit te trekken voor de modernisering van de toegangswegen tot de nieuwe snelweg. Hoewel de R425 de hoogste prioriteit meekreeg, is er tot nu nog niets gebeurd aan deze weg. Plaatselijke inwoners zijn verbolgen over de gang van zaken en noemen het een schande dat er zeven maanden na de opening van de snelweg nog steeds moet worden begonnen aan de heraanleg van dit 'geitenpad'. Officieus werd vernomen dat de werken ten vroegste eind 2015 van start zullen gaan. Meer foto's vindt u hier.

Tal van groepen in Medjugorje

De leden van Charismatische beweging in MedjugorjeMeer dan 1000 leden van de Charismatische beweging uit Kroatië en Bosnië-Herzegovina kwamen tussen 10 en 12 april 2015 naar Medjugorje voor hun eerste grote bijeenkomst. In de J.P.II-hal luisterden ze naar getuigenissen van de Charismatische beweging uit Italië, waar de beweging meer dan 250.000 leden telt. E.H. Guido Maria Pietrogrande, al sinds 1976 actief in de beweging, vertelde dat hij de bijeenkomst in Medjugorje als een begin ziet dat weldra veel vruchten zal dragen.

Uit Zagreb kwam een groep genaamd 'Hart van Jezus', een religieuze beweging met meer dan 500 leden. Op sportvlak bezocht het Nationale Waterpoloteam van Italië Medjugorje. Daarnaast ging al voor de derde maal een seminarie door voor artsen en medisch personeel. Ook de postulanten van de Franciscaanse provincie Sint-Cyrillus en Sint-Methodius kwamen op bedevaart.

Omdat in april grote groepen pelgrims aanwezig waren in Medjugorje zijn de avonddiensten al wat vroeger dan normaal verhuisd naar het buitenaltaar.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish