Toptennisser Marin Cilic steunt zwangerschapsbegeleiding in Medjugorje

Marin Cilic stelt ruimte ter beschikking van de "zwangerschapsschool" in MedjugorjeIn Medjugorje opende een "zwangerschapsschool" in een lokaal dat ter beschikking werd gesteld door tennisspeler Marin Cilic uit Medjugorje. Bedoeling van de organisatie is om vrouwen te informeren over zwangerschap, bevalling, geboorte, borstvoeding en kinderzorg. De school biedt daartoe een 12-uur durende cursus aan die zowel theorie als praktijk (ademhalings- en ontspanningsoefeningen) omvat.

Nieuw oorlogsmonument ingezegend

Het nieuwe oorlogsmonument in VionicaPastoor Marinko Šakota heeft vandaag, zondag 14 december, een nieuw oorlogsmonument ingezegend ter nachtedachtenis van 50 slachtoffers uit alle oorlogen. Na de Heilige Mis verzamelden enkele honderden mensen bij het nieuwe monument in Vionica. Pater Marinko riep de mensen op om al het goede dat de slachtoffers deden, nooit te vergeten.

Het gedenkteken werd onthuld door Antonija Primorac, het jongste kind van het laatste slachtoffer, Ante Primorac. Vervolgens zegende pastoor Marinko Šakota het monument in, dat bestaat uit drie op elkaar gestapelde marmeren blokken waarin de namen van alle 50 slachtoffers uitgehouwen zijn in gouden letters. Na de zegen werden kransen neergelegd en kaarsjes gebrand bij het monument.

Klik hier voor een uitgebreidere fotoreportage.

Adventshulpactie voor overstroomde gebieden 

Verschrikkelijke taferelen tijdens de overstromingen op de Balkan eerder dit jaarIn mei van dit jaar overstroomde een groot gebied rond Posavina, in het noorden van Bosnië-Herzegovina. Veel inwoners konden nog niet naar hun huizen terugkeren. Plaatselijk pastoor Marijan Zivkovic vertelt hoe de inwoners Kerstmis beleven en hopen wat licht en warmte van het Jezuskindje te mogen ervaren in de kerstnacht. Veel gezinnen zijn door de ramp heel arm geworden en hopen nog steeds op hulp die mensen van goede wil en met een goed hart hen schenken.

Radio Mir Medjugorje, de humanitaire hulporganisatie 'Medjugorje Mir' en weeshuis 'Moeders Dorp' organiseren een hulpproject onder de naam "Met ons hart bij Posavina". De organisatie roept iedereen op om deze Advent het hart te openen en de noodlottige medemensen te helpen zoveel als mogelijk, met geldelijke bijdragen, voedsel, hygiëneproducten, huishoudapparaten of tweedehands meubilair. Gedoneerde goederen kan men van 8 uur tot 16 uur naar een opslagplaats in het weeshuis 'Moeders Dorp' brengen.

Laten we gehoor geven aan de smeekbede van pastoor Marijan: "Vergeet ons niet. Wij hebben uw hulp nog steeds nodig!"

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish