Verschijning aan Mirjana live

De Verschijning aan Mirjana op 2 november zal live te volgen zijn op de website van Mary TV. De Verschijning van de Gospa wordt verwacht omstreeks 9u in de ochtend.

Eerste Jongerenfestival in Polen

Een eigen Mladifest voor Polen!In de Poolse stad Piotrkow Trybunalski wordt weldra het eerste Medjugorje Jongerenfestival georganiseerd. Pater Stanko Cosic zal voorgaan en brengt ziener Jakov mee naar Polen, net als enkele jongeren uit Medjugorje die voor de muziek zullen zorgen. Het festival zal simultaan vertaald worden. De organisatie is een samenwerking tussen Informatiecentrum Mir uit Medjugorje en de Stichting Goddelijke Barmhartigheid uit Polen. De Poolse Jongerendagen vinden plaats van vrijdag 14 tot zondag 16 november. Meer informatie en het volledige programma is te vinden op de Poolse website www.centrummedjugorje.pl.

Weeshuiskinderen bezoeken graf Pater Slavko

In voorbereiding op het Hoogfeest van Allerheiligen bezochten de kinderen van weeshuis 'Moeders Dorp' deze week het graf van stichter Pater Slavko Barbaric. Na enkele gebeden en liedjes gezegd en gezongen te hebben, staken de kinderen kaarsjes aan en legden bloemen op het graf van Pater Slavko. Vooraf hadden de kinderen al papieren kaarsjes en een mooie collage geknutseld in het weeshuis: "Alle heiligen, bid voor ons!

Oud-Medjugorjekapelaan overleden

E.H. John Chisholm, overleden in de leeftijd van 93 jaarOp 23 oktober ll. overleed E.H. John Chisholm, een Ierse priester die als Engelstalige kapelaan in Medjugorje werkte. Priester John Chisholm werd 93 jaar en stierf aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd priester gewijd in 1946 en werkte van 2000 tot 2006 voor de Engelstalige pelgrims in Medjugorje. Hij hoorde bij zijn moeder spreken over Medjugorje en verlangde sindsdien om naar hier te komen. Kort na de dood van zijn moeder werd hij gevraagd om met een groep naar Medjugorje te gaan. In die week werd hij als het ware verliefd op Onze-Lieve-Vrouw. Een liefde die zou duren tot zijn laatste ademtocht.

E.H. Chisholm heeft talloze gelovigen de biecht afgenomen. Velen waren van mening dat hij de ziel van zijn biechteling kon lezen. Hij was houder van drie doctoraatstitels en had hoge connecties in het Vaticaan. Op 9 oktober 1998 was hij één van de twee bezoekers bij Bisschop Ratko Peric van Mostar toen de Bisschop hen vertelde geen geloof te hechten aan de Verschijningen in Fatima, Lourdes en Medjugorje en dat hij Medjugorje wilde vernietigen. Bidden we voor de zielerust van deze geliefde priesterlijke herder.

Een mooi alternatief voor Halloween

In Medjugorje heeft men een mooi alternatief voor het zinloze en nodeloos aanstootgevende Halloweengebeuren. In plaats van een griezelfiguur uit te snijden uit een pompoen creëerde een onbekende creatieveling dit prachtige alternatief!

Zo mooi kan Halloween zijn...

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish