Medjugorje nu dichterbij dan ooit!

Zoals aangekondigd opende vandaag de nieuwe snelweg tot bij Medjugorje. Twee dagen voor opening kon de Bosnische nieuwswebsite Klix het traject al een keertje inrijden en filmen. Op minder dan zes minuten rijden ze van oprit Medjugorje tot aan de Kroatisch-Bosnische grensovergang... en terug!

Marin Cilic feestelijk onthaald

Marin Cilic met de crew die hem van Amsterdam naar Zagreb brachtUS Open-winnaar Marin Cilic is met de nodige eer verwelkomd op eigen bodem. Eerst landde de tennisspeler op de luchthaven van Zagreb nadat hij de Kroatische eer succesvol verdedigd had op het Davis Cup toernooi in Amsterdam. De burgemeester van Zagreb, de vice-minister van wetenschap en de voorzitter van de Kroatische nationale tennisfederatie stonden Cilic op te wachten in de luchthaven. Eerder was de sympathieke Kroaat ook al op de foto gegaan met de vliegtuigbemanning.

Daarna reisde Cilic door naar Bosnië-Herzegovina. Op de nét geopende snelweg stond een groepje motorrijders Cilic op te wachten om hem in escorte te begeleiden naar Medjugorje. Daar wachtte Marin Cilic een rondrit in een open oldtimer en werd hij als held toegejuicht door een grote menigte sympathisanten en fans.

Na een verwelkoming door de voorzitter van de Raad van Ministers in Bosnië-Herzegovina en door pastoor Marinko Sakota nam Marin Cilic deel aan het avondgebed en de daaropvolgende Eucharistieviering. Na afloop werd Cilic verwacht in het "Sports Centar" voor een feestje in aanwezigheid van 20.000 dorpsgenoten, familieleden en fans.

Het prachtige Mariabeeld in de kerk van TihaljinaKerk van Tihaljina sluit tot 8 december

De kerk van Tihaljina zal van 10 oktober tot 8 december 2014 gesloten zijn wegens renovatiewerken. De kerk is bekend en geliefd onder heel wat bedevaarders omdat ze het prachtige beeld van Onze-Lieve-Vrouw herbergt dat lange tijd als afbeelding van de Gospa van Medjugorje fungeerde. Tijdens de renovatie wordt de elektriciteit en de dakstructuur vernieuwd. De H. Mis zal gevierd worden in de naastgelegen kapel. Het beeld van Onze-Lieve-Vrouw verhuist tijdelijk naar het plaatselijke schooltje.

Pater Laurentin op 97-jarige leeftijd opnieuw in Medjugorje

Pater René Laurentin kwam op hoge leeftijd opnieuw naar MedjugorjePater René Laurentin, één van 's werelds meest vermaarde Marialogen is in de gezegende leeftijd van 97 jaar opnieuw op bedevaart naar Medjugorje gekomen! Maandagochtend ging hij luisteren naar Vicka's getuigenis aan de bedevaarders. Die avond mocht Pater Laurentin aanwezig zijn bij de Verschijning van de Heilige Maagd aan Ivan in diens privékapel.

Pater Laurentin schreef in de jaren '80 en '90 tal van invloedrijke boeken met wetenschappelijk onderzoek naar de zieners en de Verschijningen van Onze-Lieve-Vrouw in Medjugorje.