Vicka viert 50ste verjaardag

Vicka op haar 50ste verjaardagWoensdag 3 september vierde zienster Vicka Ivankovic-Mijatovic haar 50ste verjaardag. De dag begon zoals vaak met een grote menigte pelgrims die kwamen luisteren naar Vicka's getuigenis over 33 jaar verschijningen van de Heilige Maagd. Vicka sprak de mensen toe in het weeshuis van Zr. Kornelija, de microfoon in de ene hand, kushandjes werpend met de andere. De voornamelijk Italiaanse pelgrims wuifden de jarige zienster met witte zakdoekjes toe.

's Avonds vierde de zienster haar verjaardag thuis met haar familie. Vicka stamt uit een kroostrijk gezin en heeft zeven broers en zussen. Haar leven wordt gekenmerkt door veelvuldig fysiek lijden. In de jaren'80 lag Vicka een tijdlang in comateuze toestand en werd enkel wakker voor de verschijning van Onze-Lieve-Vrouw. De zienster nam regelmatig een vrijwillig lijden op zich voor de verwezenlijking van het plan van Maria, maar heeft steeds geweigerd daarover in het openbaar te spreken.

Voor de bedevaarders is Vicka ongetwijfeld de meest charismatische van alle zieners, altijd stralend en onvermoeibaar. Maandenlang heeft ze voor bepaalde noodlijdenden gebeden. Door Vicka's gebed vonden ontelbare en de meest onverklaarbare genezingen plaats. Er wordt haar zelfs de gave van bilocatie toebedeeld, maar zelf zegt ze daarvan niet op de hoogte te zijn.

Vicka kent 9 van de 10 geheimen die Onze-Lieve-Vrouw aan de zieners toevertrouwt. Ze heeft verteld dat het eerste geheim verband houdt met de kerk in Medjugorje. Vicka's bijzondere opdracht is te bidden voor de zieken. Op 37-jarige leeftijd trad ze in het huwelijk met Marijo Mijatovic, een voormalige naaste medewerker van Pater Slavko Barbaric. Het echtpaar heeft twee kinderen, Marija-Sofija and Ante.

Filmpje van Vicka's bezoek aan Corridonia (I)

Bekijk hier het filmpje van de Verschijning aan Vicka afgelopen zondag:

Opnieuw vermiste pelgrim teruggevonden

Ana Maurer uit Roemenië, gezond en wel teruggevondenAmper enkele dagen nadat een bedevaarder uit Schotland teruggevonden werd, was opnieuw een tijdlang een pelgrim vermist in Medjugorje. Ditmaal ging het om Ana Maurer, een Roemeense vrouw die sedert dinsdagochtend als vermist opgegeven werd. Een team bestaande uit 66 reddingswerkers kamde dag en nacht de heuvels rond Medjugorje uit. De vrouw werd vandaag gevonden in Klepci, een dorpje op 18 kilometer(!) van Medjugorje. De vrouw werd in goede fysieke conditie teruggevonden maar door een taalprobleem konden de authoriteiten de oorzaak van haar verdwijning nog niet achterhalen.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish