Nieuwe snelweg weldra open

Dinsdag 16 september opent het laatste snelwegtraject tot afslag Medjugorje in Bosnië-Herzegovina. Het gaat om een stuk van 10 kilometer met onder meer de brug "Studenčica" (87m hoog, 555m lang), de brug "Trebižat" (73m hoog, 380m lang), het viaduct "Pavlovići" (33m hoog, 367m lang) en de 408 meter lange tunnel Bijela Vlaka. Aan deze snelweg werd 2 jaar en 3 maanden gebouwd. De werken zijn gestart in juni 2012 en hebben 62 miljoen euro gekost. De snelweg scheert op amper 500 meter langs het bekende natuurpark Kravice.

Wanneer men via de nieuwe op- en afrit naar Medjugorje rijdt, komt men het dorp binnen in Miletina, bij het kruispunt in het verlengde van de Kruisberg.

Enkele plaatjes van de nieuwe snelwegEnkele plaatjes van de nieuwe snelwegEnkele plaatjes van de nieuwe snelweg

Meer dan 6000 gelovigen op bijeenkomst met Vicka

Na een maand afwezig te zijn geweest, maakte Vicka op zondag 31 augustus haar publieke rentrée op de jaarlijkse gebedsbijeenkomst in Corridonia (I). Hoewel liefst 5000 zitjes voorzien waren, moesten nog minstens 1000 aanwezigen de bijeenkomst staande doorbrengen. Ondanks hevige regen en onweer zakte dus een grote massa af naar de derde verjaardag van de geboorte in de hemel van Gabriele Pierluigi, een petekind van Vicka. De zienster werd vergezeld door haar echtgenoot en straalde als vanouds.

Schotse pelgrim levend en wel gevonden na twee dagen zoeken 

Sarah McKenzie, een bedevaartganger uit Schotland werd zondagmorgen teruggevonden op een flank van de Verschijningsberg. De 74-jarige pelgrim was twee dagen vermist en werd met uitdrogingsverschijnselen teruggevonden door de Bergreddingsdienst van Mostar. De redders kamden het terrein uit met behulp van topografische kaarten en gps-toestellen en konden de vrouw in veiligheid brengen. De dame was naar Medjugorje gekomen met een groepreis uit Schotland en werd vergezeld door haar kleinzoon. Wat precies de oorzaak van haar verdwalen was, werd niet bekend gemaakt.

De reddingsoperatie van de Schotse Sarah McKenzieDe reddingsoperatie van de Schotse Sarah McKenzieDe reddingsoperatie van de Schotse Sarah McKenzie

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish