Bewonersaantal Medjugorje blijft groeien

Het bewonersaantal in Medjugorje blijft toenemenEen volkstelling dit jaar in Bosnië-Herzegovina leert ons dat het aantal inwoners van Medjugorje nog steeds toeneemt. Voor de vijf buurtschappen van Medjugorje samen (Medjugorje, Bijakovići, Šurmanci, Miletina en Vionica) telde de overheid 5228 bewoners. In 1991 waren dat nog slechts 1822 inwoners. Dat is bijna een verdrievoudiging!

In het centrum van Medjugorje wonen 2306 mensen (939 in 1991) terwijl Bijakovići 1491 inwoners telt (680 in 1991).

Ziener Ivan Dragicevic naar Medjugorje Jongerenfestival in Honduras

Zelfs het logo van het Jongerenfestival werd nagemaaktDe katholieke universiteit O.L.V. Koningin van de Vrede in Honduras organiseert een tweede jongerenfestival van 23 tot 25 januari 2014. De jongerendagen vinden plaats in Danli, Honduras en richten zich in eerste instantie op de Centraal-Amerikaanse jeugd.

Ziener Ivan Dragicevic en de in Medjugorje geboren priester Stanko Cosic zullen er, naast andere sprekers, getuigenis afleggen. Ivan was er ook dit jaar reeds te gast, samen met Kardinaal Óscar Andrés Rodríguez Maradiaga van Honduras. Hieronder vindt u de foto's van deze bijeenkomst. Op de laatste foto ziet u hoe niet alleen de kerk van Medjugorje nagebouwd werd, maar tevens hoe op een achterliggende berg de kruisweg naar het witte Kruisbeeld op de top loopt, net als de Krizevac in Medjuogrje.