Priester te voet uit Zwitserland...

Priester Jilles Hodni uit ZwitserlandNa een voettocht van drie weken kwam Eerwaarde priester Jilles Hodni uit Zwitserland aan in Medjugorje. Hij is al 26 jaar pastoor in een dal in Zwitserland. Zijn bisschop wilt hem overplaatsen naar een andere parochie, daarom wilde de priester eerst nog graag naar Medjugorje gaan, waar hij 25 jaar geleden voor het eerst was. Het had toen niet zo'n grote indruk nagelaten omdat hij er alleen was en voor slechts één dag.

"Later bedacht ik dat Medjugorje toch wel een oord van grote genade is en dat Maria hier op bijzondere wijze aanwezig is. Ik had ook naar Santiago de Compostela kunnen gaan, maar ik nam het besluit om drie weken lang alleen te blijven en naar Medjugorje te gaan om bij de Moeder de zijn. De reis was moeilijk. Ik wist niet waar ik kon overnachten. Vaak hebben de mensen mij een slaapplaats aangeboden, maar ik heb ook enkele keren in de vrije natuur de nacht doorgebracht", vertelt priester Jilles Hodni. Hij voegt er nog aan toe dat Medjugorje een grote betekenis heeft in zijn leven.

"De Koningin van de Vrede is een belangrijke hulp om me voor het gebed en voor Christus en het Woord van God te openen. Na mijn eerste verblijf in Medjugorje heb ik veel gelezen over de Verschijningen van de Gospa en daardoor besloot ik dat mijn weg een weg zal zijn naar Maria. Ik zie Haar als de Moeder van alle priesters en ik zal hier dan ook bidden voor alle priesters."

Zuid-Afrikaanse priester vond roeping door boek over Medjugorje

E.H. Wayne Weldschidt uit Zuid-AfrikaWayne Weldschidt is een priester uit Zuid-Afrika en is voor de derde keer in Medjugorje. Hij beschrijft hoe zijn priesterroeping een vrucht is van Medjugorje. Het is interessant te weten dat hij rector is van het Heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw in Ngome in de provincie KwaZulu-Natal in Zuid-Afrika. Hij ziet verscheidene gelijkenissen tussen de boodschappen van de Koningin van de Vrede en Onze-Lieve-Vrouw van Ngome, waar Zij zich openbaarde als Tabernakel van de Allerhoogste. Een boek over Medjugorje heeft zijn leven voor altijd veranderd. Sindsdien komt hij naar Medjugorje alsof het zijn tweede thuis is.

"Ik denk echt dat dit een gezegende plaats is die overspoeld wordt door genaden. Ik kreeg dat boek van een vriend van onze familie. Het ging over Medjugorje en op die manier leerde ik Medjugorje kennen. Ik las het boek en letterlijk op het moment dat het uit was, voelde ik een roeping om priester te worden. Op dat moment kon ik de betekenis daarvan nog niet bevatten, maar met heel mijn hart zei ik 'JA' voor de Heer. Het was pas later dat ik dit alles beter begreep. De reden van mijn bezoek nu, is om God en de Gospa te danken voor mijn priesterroeping. Het is een bedevaart uit dankbaarheid voor alle genade die ik ontving en voor alle pelgrims die ik ontmoette."

Wayne Weldschidt vertelde nog dat Medjugorje een bijzondere plaats heeft in zijn hart en dat zijn priesterschap in Medjugorje meer diepgang vond en dat hij er veel genaden ontvangen heeft. "Telkens ik hier kom, krijg ik genaden op de meest uiteenlopende manieren. Ik keer altijd huiswaarts met nieuwe lessen voor mijn priesterschap, voor mijn geloof en persoonlijke groei.", zei priester Wayne.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish