94-jarige Priester op feest van St.-Franciscus

Priester Marian Vojtasik uit Polen beklom de Podbrdo met zijn 94 jaarVrijdag 4 oktober werd aan het buitenaltaar in Medjugorje het feest van Sint-Franciscus gevierd. Pater Stanko Cosic ging voor in de Heilige Mis die werd bijgewoond door bedevaartgroepen uit België, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland, de USA, Canada, Australië, Engeland, Ierland, Italië, Frankrijk, Spanje, Slovakije, Tsjechië, Polen, Vietnam, Singapore en Puerto Rico.

Een groep uit Polen werd begeleid door een 94-jarige (!) priester. Eerwaarde Heer Marian Vojtasik vertelde op Radio Mir Medjugorje over zijn leven, over wat Z. Paus Johannes Paulus II voor hem betekend heeft, en over zijn ervaringen in Medjugorje. Zo vertelde hij dat hij al 24 jaar lang naar Medjugorje komt.

"We volgen dagelijks het gebedsprogramma en we beklimmen de Verschijningsberg, hoewel dat niet gemakkelijk meer gaat voor mij. Ik voel echter dat men mij nodig heeft, hier in Medjugorje. Dit is een plaats van gebed. Het is ook wonderlijk te zien hoeveel priesters er aanwezig zijn bij de Avondmis. Men voelt daar de genade van de Gospa", zegt Pater Marian. De moedige priester vertelde ook nog dat hij regelmatig de Boodschappen van de Moeder Gods leest en overweegt.

Wereldvermaarde Marialoog mgr. René Laurentin was in Medjugorje

Afgelopen septembermaand was één van 's werelds meest gerenommeerde Mariologen in Medjugorje, mgr. René Laurentin. Hij had er ontmoetingen met Mirjana en Vicka en sprak de homilie uit tijdens de H. Mis op het feest van de Kruisverheffing. Pater Laurentin doet nog beter dan onze Poolse vriend uit het vorig bericht. René Laurentin wordt over enkele dagen 96 jaar! Mgr. Laurentin werd geboren in Tours in Frankrijk, was krijgsgevangene tijdens Wereldoorlog II en studeerde Filosofie, Hebreeuws en Mariologie aan de Sorbonne-universiteit van Parijs.

Pater Laurentin tijdens de Homilie met KruisverheffingIn de Verschijningskapel van Marija Pavlovic

Hij is auteur van tientallen werken over bedevaartplaatsen (voornamelijk Lourdes en Medjugorje), over Mariologie in het algemeen, en over Heiligenlevens van de H. Bernadette Soubirous, H. Theresia van Lisieux en H. Cathérine Labouré, en publiceerde nog vele andere werken en artikelen. Door zijn rijke ervaring wordt hij beschouwd als misschien wel 's werelds grootste autoriteit op het vlak van Mariaverschijningen. Dat zo een gereputeerd Marialoog in de herfst van zijn leven de inspanning levert om naar Medjugorje op bedevaart te komen, zegt misschien nog meer dan duizend boeken. Bidden we dankbaar voor zijn intenties.

Mgr. Laurentin met zienster MirjanaOntmoeting met Vicka

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish