Verslag van het 24ste Jongerenfestival is klaar

Het verslag van het 24ste Jongerenfestival is klaarDe afgelopen maanden ging veel tijd naar de ontwikkeling van het vernieuwde Bedevaart.net.  Misschien was het u opgevallen dat de regelmatige berichtgeving hieronder wel enigszins te lijden had.  Daarvoor willen we ons oprecht verontschuldigen!  Nu de voornaamste 'bouwwerken' achter de rug zijn, kunnen we weer volop focussen op nieuwsgaring uit Medjugorje.

Een eerste vrucht van de vrijgekomen tijd is een verslag van het voorbije Jongerenfestival.  Aan het menu 'Multimedia' werd een pagina Mladifest 2013 toegevoegd waar u kunt lezen wat de 24ste editie tot een zeer bijzondere jaargang maakte.

Filmpje van de Verschijning op 5 augustus aan Marija Pavlovic

De dagelijkse Verschijning op 5 augustus aan Marija Pavlovic werd gefilmd.  U kan ze hieronder herbekijken.  Het gaat om een bijzondere Verschijning vermits ze plaatsvond op de verjaardag van de Heilige Maagd.  (In 1984 verklaarde Maria aan de zienertjes dat 5 augustus haar ware geboortedatum is.) De bijeenkomst wordt dan ook besloten met een Italiaans verjaardagslied voor de Madonna.

Na afloop van de Verschijning verklaart Marija Pavlovic: "Onze-Lieve-Vrouw kwam vandaag erg vreugdevol.  Ik bood u allen en al uw intenties aan bij Onze-Lieve-Vrouw.  Onze-Lieve-Vrouw zegende alle aanwezigen en bad over ons allen."

Zoals gebruikelijk bij een dagelijkse Verschijning gaf Onze-Lieve-Vrouw geen publieke boodschap.

Afscheidsfeest voor Pater Svet

Pater Svetozar Kraljevic neemt na 14 jaar afscheid van het weeshuis Dorp van de Moeder.  Voortaan gaat hij leven en werken in Kroatiës hoofdstad Zagreb.  Op 30 juli werd Pater Svet gevierd en uitgewuifd met een uitstapje naar Blidinje bij Dubrovnik.  Naast een gezellig samenzijn stond een Heilige Mis in Masna Luka op het programma, een bezoek aan het graf van Diva Grabovceva (een jong gestorven Kroatische verzetstrijdster), een barbecue, een kruidenwandeling en samenzang.

Afscheid van Pater SvetAfscheid van Pater SvetAfscheid van Pater Svet

Pools echtpaar liep 1316 km naar Medjugorje

De 69-jarige Andrzej Sieminscy en zijn 60-jarige echtgenote Katarzyna uit de Poolse stad Kazimierz Dolny wandelden in 82 dagen 1316 km naar Medjugorje!  Hun Duitse herder Luna trok als trouwe metgezel met hen mee.  Ze liepen bijna 30 kilometer per dag.  Onderweg ontmoetten ze vriendelijke mensen die hen voorzagen van proviand en onderdak.  Het echtpaar wilde met deze uitzonderlijk lange en zware wandeling ingaan op de oproep van de Moeder Gods: "Kom naar Medjugorje!"

De slechte gezondheid van Andrzej die twee jaar geleden een beroerte kreeg, kon hen niet hinderen, net zomin als hun vermoeide voeten, regen, wind, dampend heet asfalt of de ondraaglijke hitte van de voorbije weken.  De twee verklaarden dat de oproep van Maria gewoon onweerstaanbaar was, waardoor ze kracht en volharding vonden om hun pelgrimstocht tot een goed einde te brengen.

Bij hun aankomst in Medjugorje kloegen zij niet van vermoeidheid, maar straalden van geluk!  Het echtpaar begon aan hun tocht op 20 mei en liep dagelijks 25 tot 30 kilometer.  In het weekend namen ze rust.  Omwille van de extreme hitte van de voorbije dagen wandelden ze het laatste deel gedurende de nacht en de vroege ochtend.  Hun tocht bracht hen door Polen, Tsjechië, Slovakije, Hongarije, Kroatië en Bosnië-Herzegovina.

Afgelopen zaterdag 10 augustus kwamen Andrzej en Katarzyna samen met hun hond Luna om 10 uur aan bij het beeld van de Kraljice Mira voor de kerk in Medjugorje.  Andrzej knielde onmiddellijk en langdurig voor het beeld om Maria te bedanken voor alle ontvangen genaden en voor de gezondheid en kracht om dit alles te doorstaan.  De twee waren zichtbaar opgewonden en dolgelukkig bij hun aankomst.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish