Pastoor Sakota (rechts) met Kroatisch minister-president Milanovic naast hemHoog bezoek in Medjugorje

De minister-president van Kroatië Zoran Milanovic was maandag op bezoek in Medjugorje.  Van een bezoek aan Čitluk, Capljina en Ljubuski werd gebruik gemaakt om ook naar Medjugorje te reizen.  De minister-president werd er opgewacht door Pastoor Marinko Šakota.

Paus benoemt Franciscaan tot Congregatiehoofd

Pater Jose Rodriguez CarballoPaus Franciscus heeft zaterdag de Franciscaan José Rodriguez Carballo (59) aangesteld tot nieuwe secretaris van de Congregatie voor het Godgewijde Leven.  José Rodriguez Carballo bezocht Medjugorje in oktober 2007.

Hij vertelde daarover: "Ik ben ervan overtuigd dat de broeders hier in Medjugorje een uitstekende service bieden, in de eerste plaats aan de lokale bevolking, de parochianen. (...) Volgens mijn informatie kan ik zeggen dat de broeders al hun talenten en energie te wijden aan de dienst van de gelovigen van deze parochie.  Bovendien staan de broeders ook ten dienste van allen die Medjugorje bezoeken. Verder wil ik het grote belang benadrukken dat zij hechten aan sociale werken voor de armen.  Ze geven trouw evangelisch getuigenis, zelfs voor anders-gelovigen.  Daarom kan ik zeggen dat ik tevreden ben met de service die mijn broeders geven in de parochie van Medjugorje."

José Rodriguez Carballo werd in 1953 in het Spaanse Orense geboren.  Hij studeerde theologie in het Heilig Land en legde in 1976 zijn eeuwige geloften af bij de minderbroeders-franciscanen. In 1977 werd hij tot priester gewijd.  Later werd hij novicemeester, provinciaal secretaris en uiteindelijk ook provinciaal overste van de minderbroeders in Spanje.

In 2003 werd hij de 119de algemene overste van de minderbroeders-franciscanen wereldwijd en opvolger van de ordestichter de heilige Franciscus van Assisi.  In 2009 werd hij herkozen voor een nieuwe periode van zes jaar.  In november 2012 werd hij verkozen tot algemene overste van de Internationale Unie van Hogere Oversten van de Religieuzen (USG).  Het volledige interview uit oktober 2007 met Radio Mir Medjugorje kan u hier lezen: link (Engels).

Een ritje naar Medjugorje

In een recent filmpje zien we het verslag van een autoritje naar het centrum van Medjugorje.  Het doet dromen van een volgende bedevaart en dat heerlijke gevoel van thuis te komen bij Maria in Medjugorje.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish