Kruis in de wolken boven Medjugorje

Een bijzonder kruis in de wolken boven MedjugorjeGisterenavond verscheen bij aanvang van de Avondmis rond 19u een opvallend kruis in de wolken boven Medjugorje.  Veel pelgrims waren erdoor afgeleid en aanschouwden het wolkenkruis met stijgende verbazing.  Vele duizenden pelgrims waren naar Medjugorje gekomen voor het feest van Onze-Lieve-Vrouw Tenhemelopneming.  Een aanzienlijk aantal bedevaarders wandelde de hele nacht door te voet naar Medjugorje.

Vanaf 6 uur 's ochtends werden H. Missen gevierd in diverse talen, waarvan de Italiaanse Mis het drukst bijgewoond werd.  Daarnaast waren er ook nog grote groepen uit Oostenrijk, Duitsland, Ierland, Engeland, de V.S., Slovakije, Oekraïne, Polen, Hongarije, Frankrijk, Zuid-Korea, Libanon en uiteraard Bosnië-Herzogovina en Kroatië.

Gevolgen brand op de Kruisberg duidelijk zichtbaar

Enkele weken geleden kon u bij ons lezen over een grote brand die de Kruisberg teisterde en de huizen aan de voet ervan bedreigde.  De situatie was zodanig ernstig dat de brandweer de pelgrims vroeg de Kruisberg niet langer te bestijgen.  De brand is gelukkig alweer een poos verleden tijd, maar de impact wordt nu pas duidelijk.

De bergkam bovenaan de Kruisberg is sterk aangetast (foto links).  Ook de achterzijde is volledig afgebrand (foto rechts).  Bij de top loopt achteraan een paadje waarlangs men de berg kan afdalen.  De zone naast dat pad is volkomen door het vuur verteerd.  Op sommige plaatsen is de brand zelfs over het pad heen geslagen.  In feite is enkel de voorkant van de Kruisberg, waarlangs men normaal de berg beklimt, gespaard gebleven.  Ook de top zelf bleef gevrijwaard.  Het vuur likte tot een meter onder de top (foto midden) maar het Kruis en de gebedszone erond bleven ongeschonden!

De bergkam van de KruisbergDe zone net onder de top van de KruisbergDe volledige afgebrande achterzijde van de berg

Opnieuw een voetbalgrootheid in Medjugorje 

's Werelds beste voetballer Lionel Messi kwam naar MedjugorjeDit jaar bezochten al heel wat prominente namen uit de voetbalwereld Medjugorje.  Aan dat lijstje kan opnieuw een naam toegevoegd worden, en wat voor één!  Niemand minder dan Lionel Messi, algemeen beschouwd als de beste voetballer ter wereld op dit moment, kwam naar Medjugorje. 

Het nieuws werd bevestigd door ziener Ivan Dragicevic.  Ivan verklaarde dat Messi bij hem te gast was in juli laatstleden voor een privé-bedevaart en wenste niet op verdere details in te gaan.  Van Barcelona's sterspeler is wel algemeen geweten dat hij overtuigd Katholiek is.  De Argentijn wijst bij elk doelpunt naar de Hemel en maakt bij elke gelegenheid duidelijk dat alles wat hij in het voetbal bereikt heeft een gave van God is.

Bekijk de geschiedenis in Medjugorje

Op de weg naar het graf van Pater Slavko werd een nieuw bouwwerkje opgetrokken waaraan foto's opgehangen werden die een beeld doen vormen van de geschiedenis van Medjugorje.  Men vindt er zowel familiefoto's van de zienertjes, als foto's die het harde (boeren-)leven weergeven en een beeld geven van Medjugorje doorheen de jaren.

Foto's uit de oude doosMedjugorje doorheen de jarenFotocollage over het leven in Medjugorje

Recente kleinere bijwerkingen aan de website 

De voorbije dagen werden enkele kleinere bijwerkingen gepubliceerd op Bedevaart.net:

  • Op de pagina van het Jongerenfestival worden regelmatig nieuwe links naar filmpjes en getuigenissen toegevoegd.  U vindt de pagina onder het menu Multimedia.
  • Bij de Boodschap van 2 augustus aan Mirjana werd een filmpje van de Verschijning toegevoegd
  • Een foto met de uurregeling van de treinen in station Medjugorje-Surmanci werd toegevoegd op de pagina 'Met de trein naar Medjugorje'
  • Benieuwd welke biechtstoel voorbehouden is voor de Vlaams-/Nederlandssprekende biechtvader?  Op de pagina waarin de kerk en omgeving beschreven staat, vindt u voortaan ook informatie over de nieuwe biechtstoelen.
  • Op de pagina met ontspanningstips voor Medjugorje werd een nieuwe bestemming toegevoegd op amper 10 minuutjes van Medjugorje: een zeer mooi panorama over de Neretva-vallei en een heerlijk rustig rivierterras bij de gelijknamige rivier.

Fotogalerij

Zoeken in Bedevaart.net

Google Translator

Dutch Croatian English French German Italian Polish Slovak Slovenian Spanish