Bedevaart.net was op het Jongerenfestival

Het Jongerenfestival was opnieuw een groot succes.  Vele tienduizenden jongeren uit meer dan 70 landen woonden de jongerendagen bij.  Op het hoogtepunt concelebreerden 591 priesters de heilige Mis!  Uitgebreid verslag volgt later.

De voorbije weken deed Bedevaart.net het wat rustiger aan (zomerreces).  Vanaf nu mag u weer regelmatige updates en nieuws verwachten.  Een eerste bijwerking werd reeds uitgevoerd: het gedetailleerde programma van de gebedsavond in Wenen -te volgen via internet- werd toegevoegd.

Nicky Eltz is gestorven

Het boek van Nicky EltzZondag 5 augustus is auteur Nicky Eltz onverwacht overleden.  Eltz is vooral bekend om zijn boek "Get us out of here" waarin hij de oproep beschrijft van de Arme Zielen van het Vagevuur die om gebed en offers vragen voor hun verlossing.  Het boek kwam tot stand na tal van interviews die Nicky Eltz gespreid over meerdere maanden had met de Oostenrijkse Maria Simma.

Het boek kan nog steeds via internet besteld worden (ISBN 0954423607).  Het werd onlangs vertaald naar het Nederlands door dit Medjugorjeblog (Voor de inhoudsopgave: zoek naar het groene menu "Nicky Eltz & Maria Simma - Get us out of here" in de rechtermarge.)  Het boek is een ware verrijking voor het inzicht in een goede geloofspraktijk.

Bij het verschijnen van dit boek in 2002 had Bedevaart.net in Medjugorje een gesprek met Nicky Eltz.  Toen hij hoorde dat wij uit België komen, luidde zijn antwoord: "Oh, the Low Countries... one big black hole!" - "Oei, de Lage Landen, één groot zwart gat" (op geloofsvlak).  We bidden voor de zielerust van deze warme, sympathieke man die ook een grote vriend van Pater Slavko was.