Update 4-11-2017: Onder het filmpje van Vicka werden twee recente nieuwsberichten toegevoegd.

Medische hulppost in winterpauze

De medische hulppost van de Orde van Malta in MedjugorjeDe medische hulppost van de Orde van Malta gaat in wintersluiting. De dienst werd geopend in 2002 en bevindt zich tussen buitenaltaar en parking in Medjugorje. De dienst wordt gerund door vrijwilligers van de Orde van Malta. Normaal is de dienst actief van 1 mei tot 1 november maar de afgelopen jaren werd de hulpverlening meestal reeds herstart rond Palmzondag.

Met Eurowings naar Mostar 

Met Eurowings naar MostarDe kogel is door de kerk, vliegtuigmaatschappij Eurowings heeft bevestigd dat er vanaf de zomer van 2018 een vliegverbinding naar Mostar (BiH) komt vanaf Düsseldorf en Stuttgart. De precieze startdatum moet nog bepaald worden, net als de vluchttarieven.

Eurowings hield onlangs een verkiezing voor een nieuwe bestemming. Na een razend spannende strijd haalde Mostar het van Shannon in Ierland en Trapani op Sicilië. Een delegatie van Eurowings reisde onlangs zelf naar Mostar voor de nodige onderhandelingen met de luchtvaartautoriteiten in Bosnië-Herzegovina. Eurowings is de lowcost-dochtermaatschappij van Lufthansa en vliegt nu al van Keulen naar Split.

Geslaagd benefietconcert voor Marijine Ruke

Veel sfeer tijdens het benefietconcert in de Johannes Paulus II-halTijdens een benefietconcert in de Johannes Paulus II-hal is humanitaire vereniging Marijine Ruke (Handen van Maria) erin geslaagd om het fabelachtige bedrag van 15.000 convertible mark oftewel 7.500 euro op te halen. Daarmee zal de organisatie, waarvan ziener Jakov Colo de grote voortrekker is, weer heel wat goede werken kunnen verrichten voor de behoeftigen uit Medjugorje en omgeving. Zelf bijdragen? Dat kan! Kijk maar even onderaan deze pagina.

Nieuwe wegwijzers voor Medjugorje

De plattegrond van MedjugorjeDe bewegwijzering in Medjugorje wordt vernieuwd. Enkele jaren geleden werden op heel wat plaatsen bordjes geplaatst die inmiddels beschadigd geraakten of bevuild met stickers. De plaastelijke overheid en het ministerie van toerisme hebben nu besloten te investeren in nieuwe wegwijzers. Daarnaast zullen op enkele plaatsen grote borden geplaatst worden met het stratenplan van Medjugorje.

Tenslotte kunnen we nog meegeven dat de busparking nabij de Kruisberg verbeterd werd. Er werd meer plaats gemaakt en de zone werd zopas geasfalteerd.

Nieuwe wegwijzers voor Medjugorje Het plan waar de nieuwe bordjes moeten komen De vernieuwde busparking bij de Kruisberg

Vicka is terug!

Het werd al eerder aangekondigd maar na een lange afwezigheid om medische redenen is Vicka nu écht terug! Op onderstaand filmpje zien we haar een groepje Italiaanse pelgrims toespreken en vertroosten op Allerheiligen.

Aarde beeft nabij Medjugorje

Aardbeving nabij MedjugorjeVrijdag 3 november 2017 om 13u59 werd een vrij sterke aardbeving waargenomen met een kracht van 4.2 op de schaal van Richter. Het epicentrum lag op 2 kilometer diepte en amper 20 kilometer verwijderd van Medjugorje.

De beving werd gevoeld aan een groot deel van de Dalmatische kust, tot in Dubrovnik toe, 60 kilometer daar vandaan. Tot nog toe zijn nog geen slachtoffers of schade gekend.

Sociale onrust in Bosnië-Herzegovina

Sociale onrust in Bosnië-HerzegovinaDuizenden mensen hebben geprotesteerd voor het regeringsgebouw in Sarajevo voor een verhoging van de pensioenen, een betere sociale bescherming en betere gezondheidszorg. Bosnië-Herzegovina telt 410.000 gepensioneerden waarvan twee derde moet rondkomen met een pensioen van 166 euro per maand. Het gemiddelde pensioen bedraagt amper 184 euro per maand. Cijfers om stil van te worden.

Een bedevaartreis naar Medjugorje betekent vaak een concrete, belangrijke steun aan ganse families. Delen van onze westerse rijkdom met hen die het met (véél) minder moeten stellen.